2014. október 21., kedd 17:04

Rekordszámú személygépkocsit gyártanak az idén Csehországban

Írta:  MTI
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
    Prága, 2014. október 21., kedd (MTI) - Rekordszámú, legalább 1,2 millió személygépkocsit gyártanak az idén Csehországban. Ez hat százalékkal több, mint 2013-ban - jelentette ki Martin Jahn, a cseh autóipari szövetség (SAP) elnöke egy prágai szakmai konferencián kedden.


    Jahn szerint az idei első kilenc hónap eredményei egyértelműen azt jelzik, hogy a cseh autóipar és az autópiac is gyorsabban fognak növekedni, mint az európai piac.
Az eddigi rekordot a 2011-es év tartja, amikor a cseh autógyárak összesen 1,195 millió személygépkocsit gyártottak. "A tendencia pozitív, és minden jel szerint a jövő évben is folytatódni fog" - vélekedett Jahn.

Hozzátette: a Skoda Auto és a kiskocsikat gyártó TPCA (Toyota, Peugeot, Citroen) is a jövő évben új modelleket vezetnek be, amelyek iránt nagy kereslet mutatkozik. A Skoda piacra dobja az új Fabia, valamint a Superb modelleket. A TPCA az idén vezeti be a termelésbe az új kiskocsi modelleket, s jövőre teljes kapacitással gyártani fog.
Az idei első kilenc hónapban Csehországban 12,2 százalékkal emelkedett az autógyártás a tavalyi évhez viszonyítva. Ez 936 151 személygépkocsit jelent. Ennek 60 százalékát a Skoda, 25 százalékát a Hyundai és 15 százalékát a TPCA adja.  

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST