2015. március 03., kedd 16:57

A Goodyear „AA” címkés EfficientGrip Performance abroncsa a Genfi Autószalon újdonsága

Írta:  Goodyear
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Genf, Svájc, 2015. március 3. – A Goodyear a Genfi Nemzetközi Autószalonon mutatta be új EfficientGrip Performance abroncsát, mely a legjobb uniós besorolást jelző „AA” címkével rendelkezik és amelyet az idén korábban már nyolc méretben piacra dobott. Ez egyben azt is jelenti, hogy a Goodyear a legtöbb „AA” uniós címkével ellátott abroncsméretet kínálja jelenleg a piacon. A nyolc új, „AA” besorolású méret kiegészíti a Goodyearnek a piacon már elérhető „BA” minősítésű abroncskínálatát. Az EfficientGrip Performance termékcsaládban szereplő méretek közül 53 rendelkezik „BA” besorolással .


Az „AA” címke a gumiabroncsok címkézéséről szóló uniós rendeletben meghatározott legmagasabb besorolási osztályt jelenti, és azt mutatja, hogy az abroncs „A” minősítést ért el mind az üzemanyag-hatékonyság, mind a nedves tapadás terén. Az üzemanyag-hatékonyság tekintetében az „A” jelölés arra utal, hogy csökkent a gumiabroncs gördülési ellenállása. Ezen „AA” minősítésű abroncsok piacra dobása megerősíti a Goodyear pozícióját a gumiabroncs-jelölések terén vezetőnek számító gyártók között, valamint a cég innováció iránti töretlen elkötelezettségét is jelzi.

„2012-ben elköteleztük magunkat az abroncscímkézés iránt, és továbbra is úgy véljük, hogy a kiváló jelöléssel rendelkező gumiabroncsok értékkel bírnak a fogyasztók és a közösség egésze számára” – mondta Lie Junius, a Goodyear PR igazgatója. „Ma erre a kötelezettségvállalásra építünk, és olyan termékeket kínálunk, amelyek a legmagasabb minősítést érik el a gumiabroncs-címkézési rendszerben. Ugyanakkor továbbra is azt kérjük az Európai Uniótól, hogy még több támogatást szenteljen ennek az ügynek, mivel úgy gondoljuk, a jelenlegi jelölések kiváló eszközt jelentenek a fogyasztók tájékoztatására az abroncsok előnyeiről. Ugyanakkor ezek a címkék csupán 3 kritériumot vesznek figyelembe, míg a vállalat termékfejlesztő csapata több mint 50 szempontot mérlegel annak garantálása érdekében, hogy biztonságos, masszív, és kiváló minőségű termékeket dobhassunk piacra.”

2012 májusában – azaz a címkézési szabályok önkéntes végrehajtásának első napján – a Goodyear elsőként mutatta be „AA” minősítésű koncepció-abroncsait. Ezen koncepció-abroncsok bevezetése óta a Goodyear tovább csiszolta a technológiát, az abroncsok felépítésének további finomítása, a futófelület keverékének javítása, valamint egy továbbfejlesztett gyártási folyamat kialakítása érdekében.

„Nagy lelkesedéssel dobjuk piacra nyolc új, AA minősítésű abroncsméretünket. Elkötelezettek vagyunk amellett, hogy innovatív és kiváló gumiabroncsokat gyártsunk, és hála az EfficientGrip Performance termékcsaládnak, ezen kötelezettségvállalásunknak ma is eleget tudunk tenni.” – mondta Hans Vrijsen, a Goodyear EMEA-térségért (Európa, Közel-Kelet és Afrika) felelős marketing igazgatója.

Az alábbi nyolc EfficientGrip Performance abroncsméret nyerte el az „AA” minősítést: 205/55R16 94W XL, 205/55R17 95V XL, 215/55R16 97H XL, 215/55R16 97W XL, 215/55R17 98W XL, 225/50R17 98V XL, 225/55R17 101W XL, valamint 225/60R16 102W XL.


 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST