2015. március 06., péntek 17:46

Egyre többen szereltetik márkaszervizben autójukat

Írta:  MTI
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
    Budapest, 2015. március 6., péntek (MTI) - A márkakereskedői statisztikák alapján 10-15 százalékkal javult egyes márkaszervizek forgalma a múlt évben - derült ki a Magyar Gépjárműimportőrök Egyesületének (MGE) felméréséből, amelynek összefoglalóját eljuttatta a szakmai szervezet az MTI-nek is.


    A felmérésben részt vevő 16 márkakereskedés, 30 autómárkát képviselt.

    A szakszervizek ügyfeleinek megoszlása nem változott jelentősen az elmúlt időszakban, a javítások 60 százaléka céges autókat érint. A kocsik jellemzően azért fordulnak meg a szakműhelyekben, mert kötelező szervizre vagy garanciális javításra hozzák be azokat.
A felmérés ismét megerősítette azt a korábbi tényt, hogy Magyarországon az autókat - átlagosan - 3-5 éves korukig, azaz a garanciaidő lejártáig viszik márkaszervizbe. Azoknál a márkáknál, amelyeknél a garanciális idő hosszabb, kitolódik ez a korhatár.

A válaszadók egyik fele úgy tapasztalta, hogy a garanciaidő lejárta után az autósok legfeljebb fele marad a márkaszervizek mellett, de sokan úgy vélekedtek, hogy ez a szám még 25 százaléknál is alacsonyabb.

A haszonjárműveknél a legmagasabb az elvándorlás, míg a prémium kategóriájú autók tulajdonosai azok, akik legtovább kitartanak a márkaszervizek mellett.

A garanciális idő után a kereskedők úgy akarják megtartani ügyfeleiket, hogy kedvező javítási és alkatrész ajánlatokkal keresik meg őket, illetve a szezonok elején kedvező áron vállalják a kocsik átvizsgálását, felkészítését.

A garancia lejártával az autósok jelentős hányada fordul a márkafüggetlen-, illetve az illegális javítókhoz. Ezek vonzereje, hogy a járműtulajdonos megspórolhatja a 27 százalékos áfát.

Egy korábbi, a német autóklub (ADAC) általi felmérés nemzetközi szinten is megerősítette, hogy az autósok akkor kérik a későbbiekben a márkaszerviz segítségét, ha a gépkocsin olyan probléma fordul elő, amit az illegális műhelyekben nem tudtak megjavítani, mert komoly szaktudásra, vagy diagnosztikai műszert igénylő beavatkozásra van szükség. 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST