2015. október 27., kedd 18:14

A tél nem állhat Dunlop a Winter Sport 5 abroncs útjába

Írta:  Varga Mónika/Dunlop
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az abroncs kiemelkedő tapadásának és teljesítményének köszönhetően a járművezetők a „Forever Forward” jelmondatnak megfelelően a legváratlanabb téli körülmények között is úton lehetnek


A nagy teljesítményű abroncsok vezető márkájaként a Dunlop egy új abroncs, a Winter Sport 5 bevezetését jelentette be. Az elsőrangú tapadást és teljesítményt biztosító abroncs a téli időjárási viszonyok között számos különböző útfelülettel képes felvenni a versenyt, beleértve a nedves, jeges és hóval borított utakat is. Az új téli abroncs a vásárlók számára már elérhető, a mérettartománya pedig 2015 szeptemberében vált véglegessé.

A Winter Sport 5 a Dunlop díjnyertes téli sportabroncs szériájának ötödik tagjaként jelenik meg, az elődeinek – különösképpen a dinamikus Winter Sport 4D abroncsnak – a sikereire támaszkodva. Az abroncs kialakításával segítséget kívántak nyújtani a vásárlóknak, hogy továbbra is sikeresen birkózhassanak meg a nem várt téli útviszonyokkal és körülményekkel, többek között a rejtett jégfoltokkal, a hókásával, a jeges útszakaszokkal, a latyakkal és a pocsolyákkal.

Ennek az igénynek a kielégítése érdekében több mint 400 kutatás-fejlesztési szakértő, tervező és mérnök bocsátkozott 24 hónapnyi tesztelésbe három különböző kontinensen, hogy kifejlesszék a Dunlop téli sportabroncs szériájának következő tagját. A fejlesztések között szerepel a futófelületi blokkok megnövelt száma , amely még jobb teljesítményt biztosít hóborította útfelületen, és szintén egy új fejlesztést képviselnek a döntött középső lamellák, amelyek kiemelkedően jó oldalirányú tapadást nyújtanak a csúszós utakon. Mindezeket kiegészíti még a vízen felúszást ellensúlyozó, még mélyebb mintaárok, valamint az üzemanyag-fogyasztást csökkentő, optimalizált abroncskialakítás és súlyeloszlási tulajdonságok .

A széria korábbi termékéhez képest a Winter Sport 5 abroncs 5 százalékkal jobb teljesítményt nyújt a nedves fékezés terén, 16 százalékkal eredményesebb a jeges úton történő fékezés tekintetében, 15 százalékkal jobb a gördülő ellenállása és négy százalékkal hatékonyabb a havas útfelületen történő gyorsulása.

„Az Európában egyre gyakoribb heves esőzések és szélsőséges időjárási viszonyok miatt kimagasló abroncstapadásra van szükség a téli vezetéskor” – mondta Hans Vrijsen, a Goodyear EMEA régió lakossági gumiabroncs üzletágának marketing igazgatója. „Örömmel tölt el bennünket, hogy egy olyan abroncsot ajánlhatunk a vevőinknek, amely megfelelően tapad a téli utakon, és eleget tesz a vásárlóink által elvárt csúcsteljesítménynek. A téli útviszonyoktól függetlenül a Winter Sport 5 az ambiciózus és mozgalmas életet élő fogyasztóink számára egy olyan abroncsot biztosít, amely illeszkedni tud a felgyorsult életstílusukhoz” – mondta Vrijsen.

A Dunlop az AMG Driving Academy hivatalos abroncspartnere, és a két fél egymással együttműködve végzi nagy teljesítményű abroncsok tesztelését zord, komoly próbatételt jelentő vizsgálati körülmények között. Az abroncs 43 különféle méretben kapható az SD/195 - 255, AR/40 - 65 és RD/15” - 19” mérettartományban. A három hegycsúcsot és hópihét tartalmazó „Alpesi” jelöléssel ellátott abroncsot úgy tervezték, hogy megfeleljen a téli gumiabroncsokkal szemben támasztott mindennemű követelménynek.
 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST