2013. június 06., csütörtök 06:51

Több mint kétszázezer autót hív vissza a Toyota

Írta:  Forrás: phys.org
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A Toyota Motor Corp. szerdán jelentette be, hogy körülbelül 242 000 járművet hív vissza, méghozzá Prius és Lexus hibrid autókat, mivel kiderült, hogy problémák vannak a fékrendszerrel.


A visszahívás 233 000 (2009 márciusa és októbere között gyártott) Prius járműre, valamint nagyjából 9000 (2009 júniusa és októbere között gyártott) Lexus HS250h modellre vonatkozik.
Az érintett Prius járművek világszerte értékesítésre kerültek, a Lexus négyajtósait ezzel szemben csak az Egyesült Államokban és Japánban adták el. Észak-Amerikában összesen 91 000 darabot adtak el. Másik 30 000-ret Európában vásároltak meg.

Az autógyártó szerint a féknyomással kapcsolatos részek túl gyenge anyagból készültek, amelyek rázkódás hatására eltörhetnek, és lelassíthatják a reakcióidőt.
Eddig még nem történt baleset vagy sérülés, melyet ez a probléma okozott volna, de a cég már így is több tucat panaszt kapott.
A Toyota hírneve már korábban is csorbát szenvedett, amikor is rengeteg autót kellett visszahívnia, többek között hibás fékrendszer, beragadó gázpedálok és hibás padlószőnyegek miatt. Ez a korábbi incidenssorozat még 2009-ben és 2010-ben történt.

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST