2013. augusztus 28., szerda 17:37

K.I.T.T replika napjainkban - VIDEÓVAL

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Egy megszállót Knight Rider rajongó nevezetesen Chris Palmer megépítette KITT tökéletes replikáját. A művelet 3 évébe tellett.


KITT ( Knight Industries Two Thousand – Knight Iparművek Kétezres, röviden K.I.T.T.) a beszélő autóba épített mesterséges intelligencia volt Michael Knight társa a roszfiuk ellen.
David Hasselhoff a 80 években dobogtatta meg a nők szívét, KITT pedig a gyerekekét. Így volt ezzel Chris Palmer is. Csak ő gondolt egy nagyot és kitartó kutatással és fantáziával meg is építette gyerekkori álmát, a beszélő autót, és rendszámként a KNI6HT választotta a Pontiac Firebird Trans Am névre hallgató járgányának.

A Wikipédia szerint vitatott Kitt nevének helyesírása. Egyes forrásokban “Kitt”, másokban “KITT”, illetve “K.I.T.T.” szerepel. A forgatókönyvekben a “Kitt” írásmódot használták a “hangra” vonatkozóan, viszont “K.I.T.T.”-ként hivatkoztak az autóra.Kitt kifejlesztése


Mintha az eredeti lenne Kitt kifejlesztése csak közvetetten kötődik a Knight Iparművekhez. Több magánvállalat és egyetem vett részt technológiájának kifejlesztésében, illetve neves tudósok adták nevüket a tervezethez. Áramköreinek egy részét a Stanford Egyetem Műszaki Karán tervezték meg.
Kitt technológiájának legnevesebb kifejlesztői Dr Van Voorman, Dr Yamata, dr. Breeland (lásd harmadik évad, Veszélyes hulladék c. epizód), Marco Berio, dr. William Albert (lásd negyedik évad, Kitt, a gyilkos c. epizód), valamint dr. Ian Browning (lásd negyedik évad, Mágikus trükkök c. epizód).
KITT a Knight Iparművek második autója és Wilton fő irányelve ezúttal az emberi élet védelme volt, így Kitt minden körülmények között megvédi vezetőjét; illetve senkit sem sebesíthet meg halálosan, kivéve ha átprogramozzák.
Kitt mint szereplő


Kitt és Michael Knight barátsága nem indult túlságosan jól. Michael eleinte képtelen volt megérteni Kitt világnézetét, ahogyan Kitt sem értette Michaelt és az embereket úgy általában.
Eleinte gyakran nem értette az érzéseket, a humort és a vallást mindezt azzal magyarázta, hogy nincsenek érzései. Megvolt azonban a lehetősége a fejlődésre, és ez hamar meg is mutatkozott. Kitt megmutatta, hogy képes megérteni az élet értelmét (Élethalálharc), hogy képes a félelem (Veszélyes hulladék) és a hiúság (Az ál-Devon) érzésére, valamint arra, hogy kételkedjen önnön értékeiben (Felvásárlás). Kibontakozó személyisége egy reneszánsz emberré tette a mesterséges intelligenciát (legalábbis így nyilatkozott róla William Daniels).

Forrás: digitalspy.co.uk, metro.co.uk, Wikipedia

 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST