2013. szeptember 09., hétfő 14:33

Ferrrari world - Abu-Dhabi-élménypark

Írta: 
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Hol is épülhetett volna meg ez a világon egyedi 86.000 m2 fedett Ferrari vidámpark mint Abu-Dhabiban. 
2005 év végén jelentették be, hogy a Ferrari és az Aldar Prorerties aláír egy megállapodást, hogy Abu-Dhabiban megépítik a világ első Ferrari-tipusú vidámparkját.


A megnyitást 2008-ra tervezték, azonban a megvalósulás során több akadályba ütköztek. Az építkezés két évet csúszott. Ezt követően 2010 közepén bejelentették, hogy az év október 28-án nyit a park. Azonban ez is meghiúsult, mivel Rász el-Haima vezetője, Szakr bin Mohammad al-Kászimi a megelőző napon, október 27-én hunyt el. Végül a hivatalos megnyitóra 2010. november 4-én került sor.
Az épület sem mindennapi, mint ahogy az elképzelés sem. Vagy mondhatnám bármi ami az emírségben megvalósul. Egy pár rekord a teljesség igénye nélkül. A teljes tetőszerkezet területe 200.000 m2, amelyhez a felhasznált alumínium mennyisége elég lenne 16.750 db. Ferrari legyártásához! Ha a tető lapos lenne akkor a két legtávolabbi csúcsa közé 20.100 gépkocsi sorakozhatna fel. Az épület tetején elhelyezett Ferrari logó, a valaha gyártott legnagyobb ember alkotta logó, területe 3000 m2, amelyen elférne 7 kosárlabdapálya. Az építkezés során 100.00 m3 betont öntöttek ki, mely mellett eltörpül például a Wembley Stadionnál használt 10.000m3.

A Ferrari World Abu Dhabi a legnagyobb valaha épített vázszerkezetével is büszkélkedhet, 172.000 tagból, és mintegy 43.100 csomópontból valósult meg.
A vidámpark területén elhelyezkedő öt étteremben 1200 férőhelyet biztosítanak, melyben Michelin csillagos szakácsok gondoskodnak arról , hogy ízlelőbimbóink is maximális élvezetben részesüljenek. Ezek mellett a számos relikviát, modell autót és egyéb emléket vásárolhatunk a két interaktív bolt valamelyikében. Sőt egyedi csavart cukorkát is készíthetünk 12 színből választva.
Na de lássuk a lényeget, ami az igazi feledhetetlen élményt nyújtja. Minden korosztály számára élmény minden aspektusában a Ferrari World. Először is elvarázsol a kupolára vetített Itália. Egyből a Ferrari hazájában érezhetjük magunkat a látott képek és illatok bűvöletében.Majd Nello elkalauzol minket oda, ahol még Ferrari sem járt. Igazi 4D-s élményben lehet részünk a Speed of Magic szimulátor túrán. Az út alatt 3D-s szemüveget kell viselnünk, mely 290 métere alatt 5.4 km illetve 8.25 km/óra sebességgel „száguldunk” miközben bőrünkön is érezzük a szélsőséges hőmérsékleteket, a párát, ezt fokozzák tovább a fényeffektek és a mozgás. Utunk során sziklás tájon, a sebesség szívében, egy Ferrari motor belsejében, majd a dzsungelen át egy jégbarlangban találjuk magunkat, sőt ha ez még nem volna elég a víz alá is lemerülünk.
A Made in Maranello túrán végigkövethetjük a Ferrari születését. A tervezéstől a gyártáson át, a gondos kézi összeszerelésig, majd tehetünk egy kört az elkészült vörös nyíllal a Ferrari Fiorano Circuit tesztpályáján.

Paddock – itt átélhetjük a Foram1 színfalai mögött zajló eseményeket.

További élménnyel szolgál a Maranello mozi, ahol egyV 12 erőmű belsejében tehetünk egy felejthetetlen sétát. A Tyre Twist túrán egy abroncs belsejében pörgetnek fel, majd a RED színházban megismerhetjük a Ferrari sebességét és az iránta érzett szenvedélyt egy varázslatos show keretében. A kicsiknek Junior GT és Junior tréningeket is tartanak.

Az egyik ha nem a legizgalmasabb adrenalin bomba a Formula Rossa. A világ egyik leggyorsabb hullámvasútja . 240 km/h-ás sebességre gyorsítunk 5 másodperc alatt és átéljük a 4.8G terhelését. Az út alatt védőszemüveget kel viselnünk. De he ez nem lenne elég a magasba repít a G-Force. Egész pontosan 62 méteres magasságba 12m/s (42km/h) gyorsulással és 3,8 G terhelés mellett érkezünk vissza a földre. Ezt fokozhatjuk még a teljesen élethű 180 fokos panorámát nyújtó szimulátor vezetéssel , illetve a Fiorano GT Chalange hullámvasúttal melyben egy Ferrari F430 Spiderben érezhetjük magunkat, mely 95 km/h-ra gyorsít a 1080m kaland során, számtalan előzést, gyorsulást, lassítást élhetünk át biztonságosan.

Gondolom ez minden Ferrari fun álma, és életcélja egyszer átélni ezt a felejthetetlen kalandot, ahol együtt dobban a szív a lóerőkkel!További részletek: http://www.ferrariworldabudhabi.com
 
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST