2014. december 11., csütörtök 15:43

A szülők több mint fele nem találja el, milyen játékra vágyik gyermeke

Írta: 
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Budapest, 2014. december 10. – Játéksziget bolthálózatot üzemeltető Formatex kutatása szerint a szülők 58 százaléka nem azt veszi meg a gyerekének, amivel a legszívesebben játszik. Az idén november elején a Gyerekvilág Kiállításon végzett felmérés is megerősítette azt a korábbi, 2012-es vizsgálati eredményt, miszerint továbbra is az építőjátékok a legnépszerűbbek, mivel a szülők is leggyakrabban vásárolják és a gyerekek is a legszívesebben játszanak vele.


A babás állatos szerepjátékokkal viszont többet játszanának a gyerekek, mint amennyire a szülők preferálják a vásárláskor. Szintén többet kézműveskednének és barkácsolnának a válaszadók gyerekei annál, mint amennyire a szülők hajlandók erre pénzt adni, ugyanakkor az ügyességi és a táblás játékok pedig kevésbé érdeklik a gyerekeket, mint amennyire szívesen a szülők veszik. A legnagyobb eltérés a szülők és a gyerekek véleménye között a mobiltelefonok, laptopok és tabletek terén alakul ki, mivel háromszor annyi említést kaptak a kütyük a gyerekek kedvenc elfoglaltságai között, mint a szülők által vásárolni kívánt termékeinek listáján.

„A hatalmas játék választékot nehéz átlátni, szaktanácsadást igényel a gyerekek életkorához és érdeklődéséhez megfelelő játékot választani. Karácsony után akár naponta 20-40 játék is visszakerülhet hozzánk áruházanként, szemben egy átlagos nappal, ahol csak 2-3 játékról derül ki, hogy tévedésből vásárolták – mondta a Formatex vezetője, Borhi János, majd hozzátette: „A Játéksziget bolthálózatban felkészült eladók, a Fejlesztőszigetben pedig gyógypedagógus, terapeuta szaktanácsadással egybekötött játék ajánlásával segítünk a megfelelő játékok kiválasztásában.”


Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ab: alkotmányellenes a családi pótlék szabályozása
  -
      Budapest, 2014. május 6., kedd (MTI) - Az Alkotmánybíróság (Ab) szerint a közös háztartásban, együtt nevelt gyermekek után ugyanannyi családi pótlék jár akkori is, ha az őket nevelő szülők házasságban, és akkor is, ha élettársi kapcsolatban élnek. Ennek biztosítása azonban hiányzik a családtámogatási törvény családi pótlékról szóló szabályaiból, ezért az Ab felhívta az Országgyűlést, hogy az alaptörvény-ellenességet előidézett hiányosságot december 31-ig orvosolja.
 • Lelki várandóság
  A gyermekvállaláshoz a legkedvezőbb időszak elsősorban az anya életkorától függ. Legkisebb a kockázat mind az anyára, mind pedig a gyerekre nézve, ha a szülő nő 20-35 év közötti. A 40 éves kor fölött szülő nőknél azonban számottevően emelkedhet a szövődmények és a magzati rendellenességek előfordulási valószínűsége.
 • Kutatás: szemkontaktus és simogatás fejleszti a baba társas képességeit
  -
  A dajkabeszéd, a szemkontaktus, a simogatás olyan ingerek, amelyek fejlesztik a baba társas képességeit, mivel oxitocin hormon termelődését indítják el az agyban
 • Királyi utód - Tízezrek ünnepelnek London utcáin
  Tízezrek ünnepelték London utcáin kedd hajnalban Vilmos cambridge-i herceg és hitvese, Katalin hercegnő első gyermekének - Nagy-Britannia majdani uralkodójának - előző este bejelentett világra jöttét.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST