2013. január 02., szerda 16:01

Tippek a terhesség harmadik harmadára

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az utolsó harmadban lévő várandósok mindennapjainak különös varázsa van. Az utolsó harmadban lévő várandósok mindennapjainak különös varázsa van.
A terhesség utolsó fázisában a pocak egyre nagyobbra nő, és szokatlan ügyetlenséget hoz az életedbe.
Viseld türelemmel és humorral, ha reggel, alighogy felkeltél az ágyból, az egész banális tevékenységek is ‒ mint a cipőhúzás és a lábápolás ‒ trükkösnek bizonyulnak.

Számolni kell a tipikus terhességi panaszokkal is, melyek megelőzésére léteznek praktikus megoldások. És gondoljunk csak bele, ezek az apró kényelmetlenségek a baba megszületésével meg is szűnnek:

-Vádligörcsök: ezek bár ártalmatlanok, de kellemetlenek. Gyors segítség: hanyatt fekve az egész talpat nyomjuk a falhoz. A lábujjakat húzzuk felfelé, és masszírozzuk a vádlinkat. Megelőzésképp segít egy jó magnéziumkészítmény és a meleg lábfürdő lefekvés előtt.

-Gyomorégés: ez ellen az segít, ha kis adagokat eszünk, és magasított párnán alszunk. Akut panaszoknál: igyunk hideg tejet lassan kis kortyokban, vagy rágcsáljunk hámozott mandulát.

-Ezen kívül a pocak súlya folyamatosan nyomja a hólyagot. Ez azt jelenti, hogy nincs éjszakai alvás, nincs mozilátogatás és nincs bevásárlás többé a kötelező mosdóba járás nélkül.

Mindezen apró nehézségek ellenére az utolsó harmadban lévő várandósok mindennapjainak különös varázsa van. A kismama most teljesen magával és a babával van elfoglalva. Hosszú időre búcsút mond a szakmájának, és a párjával együtt a fészekrakással foglalkozik. Ezekben a hónapokban be kell szerezni mindent, ami még hiányzik a születendő baba kelengyéjéből. Ugyanakkor figyelj arra, hogy eleget pihenj: az emelgetéssel, hajolgatással vagy sok állással járó házimunkákat hagyd most másra.

Mindenki azonnal látja rajtad, hogy babát vársz, és hirtelen egész őrült dolgok történnek: az amúgy morcos szomszéd egyszer csak megdicsőült mosollyal ajándékoz meg, nagymenő kamaszok adják át a helyüket a buszon, a parkban egy padon egy idős úr mesél a gyerekeiről… Mindez teljesen hétköznapi – más körülmények között.

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST