2013. január 28., hétfő 10:57

Nem könnyű az élet egy sírós babával

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Nagyon fontos a gyermekorvosi vizsgálat a szervi okok kizárása miatt. Nagyon fontos a gyermekorvosi vizsgálat a szervi okok kizárása miatt. Fotó: Josh Carey
Egy sírós baba a szülőket gyakran az idegbaj szélére kergeti. Egyesek bepakolják a kicsit az autóba, és céltalanul autókáznak vele, mások éjszakáról éjszakára ide-oda tologatják a babakocsit. Egy sírós baba a végsőkig feszíti szülei idegrendszerét.


Mikor fejeződnek be a sírások?

A jó hír: befejeződnek. A túlzott mértékű sírás a gyermek éretlenségi fázisában lép fel. A babák 3-4 hónapos korában ez jobb lesz, ebben a korban a babák már jobban meg tudják nyugtatni magukat. Például megtalálják a kezüket, és szopni kezdik az ujjukat, vagy megtanulják, hogyan tartsák a szájukban a cumit.

Kitartás tehát, legalább 3 hónapig!

A legrosszabb fázis nem múlik el máról holnapra, de egyre több lesz a jó nap, és egyre kevesebb a rossz. A baba egyre gyorsabban megnyugtatható, és már nem sír napi 6 órán keresztül. Egyes párok azonban annyira kimerültek, hogy észre sem veszik a javulást.

Hogy néz ki egy nap egy sírós babával?

Sok szülő hetekig nem alszik 3 óránál többet egyhuzamban. A szoptatás és pelenkázás mellett minden nap órákat töltenek azzal, hogy a babájukat megnyugtassák.
Egyes anyák a gyermeküket éjjel-nappal a testükön hordozzák, hogy ne sírjon többet. Állandó feszültség alatt állnak, mert sosem tudják, mikor kezd el a gyermek újra ordítani, mennyi ideig sír, és hogy aztán lesz-e erejük a babájukat megnyugtatni. Ezek a szülők kimerültek, bizonytalanok és frusztráltak.

A sírós babák szüleinek többnyire rendkívüli bűntudatuk van, hogy a babával valamit rosszul csinálnak. Azt látják, hogy mások látszólag könnyedén kezelik a helyzetet, és az okokat saját magukban keresik.

Nagyon fontos a gyermekorvosi vizsgálat. A sírós gyerekek 5-10 százalékának ugyanis szervi problémája van. Ez leggyakrabban a tehéntejfehérje-intolerancia. Ezek a gyerekek azonban többnyire még más tüneteket is felmutatnak: rosszul gyarapodnak, olykor székrekedésük, hasmenésük vagy véres székletük van. A sírásoknak ezeket a testi okait ki kell zárni. A szülők is megkönnyebbülnek, ha tudják, hogy a baba egészséges, jól gyarapszik, és korának megfelelően fejlődik.

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST