2013. február 07., csütörtök 09:50

Megfázott a baba – segítenek a gyengéd háziszerek

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Köhögés ellen egy jótékony burgonyapakolás is segíthet. Köhögés ellen egy jótékony burgonyapakolás is segíthet.
Ha a baba megfázik, gyors segítségre van szükség. A köhögést, náthát és fülfájást rendkívül kímélően küzdhetjük le bevált háziszerekkel.


Szükségünk lesz burgonyára, hagymára, citromra, konyhai papírtörlőre, konyharuhára és pamut kendőkre.

Jótékony borogatás a babának megfázás ellen

A megfázás különböző tünetei a babánál kitűnően kezelhetők borogatásokkal és pakolásokkal.

-A babának fáj a füle? Az enyhítő hagymapakoláshoz melegítsünk a radiátoron apróra vágott biohagymát, töltsük azt végül egy harisnyába, és rögzítsük egy sállal a fülhöz. Akár egy órán keresztül is rajta hagyhatjuk.
-A torokfájás nagyon jól kezelhető citromos borogatással. Vágjunk egy biocitromot szeletekre, amelyeket aztán egy papírtörlőre fektessünk egymás mellé. -----
-Hajtogassunk belőle csomagot, amelyet a baba nyakára helyezünk és ugyancsak egy sállal rögzítjük.
-Köhögés ellen egy jótékony burgonyapakolás segít. Ehhez főzzünk meg egy maréknyi burgonyát, végül hámozzuk meg. Egy konyharuhában nyomjuk össze a puha krumplikat és bugyoláljuk be, majd egy második konyharuhába is csavarjuk be a csomagot. Helyezzük a borogatást a mellkasra. Figyeljünk oda, mert a pakolás eleinte nagyon forró!

Mi segít láz ellen?

-Ha a baba a megfázásos tünetek mellett lázas is, különösen hatékony a vádliborogatás. Mártsunk egy konyharuhát meleg vízbe, majd csavarjuk ki és rögzítsük a borogatást a baba lábszárához. Tekerjük át a borogatást egy pamut kendővel. A zokni maradjon a baba lábán a kezelés alatt.
-A lemosások is segíthetnek a babának legyőzni a lázat. Ehhez készítsünk elő a meleg szobába egy tál hideg vizet, amelybe kevés citromlevet is tettünk. Mártsunk egy frottír törülközőt a keverékbe, és kicsit csavarjuk ki. Dörzsöljük át a kendővel a baba hasát, hátát, lábait, mellkasát, karjait. Kezdjük kívülről és haladjunk a test közepe felé.

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST