2013. január 03., csütörtök 18:20

A fajátékok előnyei

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A fa egy élő anyag, amely a természetet hozza a gyerekszobába. A fa egy élő anyag, amely a természetet hozza a gyerekszobába.
Évek óta egyre több műanyag játékot helyettesítenek fajátékokkal. Sok szülő foglalkozik azzal, miből is készülnek a gyermekjátékok, és ekkor találja meg a fajátékok előnyeit.


A fa egy természetes és megújuló erőforrás, miközben az iparilag előállított műanyag játékokban olykor káros lágyítókat találunk. Ezen kívül a műanyagot kőolajból készítik, és ebből köztudottan egyre kevesebb lesz. De eltekintve a környezeti előnytől, amelyet a fajáték nyújt, van még néhány jó pont a gyerekek fejlődése szempontjából is.

A fajátéknak más struktúrája van, mint a műanyag játéknak, és ezáltal serkenti a gyermek érzékszerveit. A gyerekek a környezetüket tapintással és érzékeléssel ismerik meg, és ehhez a fa nagyon alkalmas anyag. Sokan örökölnek fából készült játékokat a szüleiktől, sőt nagyszüleiktől. A fajáték egyszerűen nagyon robusztus és stabil, ezen kívül ösztönzi a kreativitást. Még ha ezek a játékok valamivel drágábbak is, megéri a befektetés, mert többnyire sokkal tovább van benne örömünk, mint a műanyagban. Ha mégis tönkremenne, a fából készült játékot némi faenyvvel gyorsan megjavíthatjuk, míg a műanyagot többnyire eldobhatjuk.

A fa egy élő anyag, amely a természetet hozza a gyerekszobába. A fajátékok többnyire sokkal melegebb hatásúak, mint műanyag társai. Fából lehet építőkockát, babaházat, boltot készíteni, mivel a fa nagyon sokoldalú anyag. A fajátékokban az is különleges, hogy a fa mintázata és struktúrája miatt minden játék egyedinek néz ki.

A fa mentes a mérgektől, ha megfelelően kezelték, így teljesen ártalmatlan és ajánlható kisgyermekeknek. A fajáték elősegíti a csecsemők és kisgyermekek érzékszervi fejlődését. A gyermek különböző érzékszerveire van hatással a fa, pl. van illata is. A sérülés veszélye a fajátékoknál csekély, és a baktériumok a fán sokkal rosszabbul szaporodnak, mint a műanyagon.

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST