2013. január 03., csütörtök 18:31

Fogyás szülés után

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Ez a torna kiváló lehetőséget biztosít a baba és a mama közötti kapcsolat mélyítésére is. Ez a torna kiváló lehetőséget biztosít a baba és a mama közötti kapcsolat mélyítésére is.
Szülés után lefogyni, újra karcsúnak és szépnek lenni sok nő számára hosszú utat jelent. Egyeseknek nem okoz problémát, hogy közvetlenül a baba világrajötte után visszanyerjék korábbi súlyukat, mások ellenben hosszabb ideig harcolnak a kilókkal.


Egy ősgén, amely a baba szoptatásának „szükséghelyzetére” zsírtartalékot képez, az oka annak, hogy egyes nők miért szenvednek szülés után a túlsúlytól.

A szoptatás időszakában azonban feltétlenül el kell tekinteni a fogyástól, mert egy diéta többek között az anyatej termelődését is csökkenti, és a baba táplálása így nem lesz kielégítő. Ne tegyünk semmit meggondolatlanul. A szervezetnek esélyt kell adni, hogy egy ilyen intenzív megterhelés után lassan és sok türelemmel újra regenerálódjon, és a normál állapotba visszataláljon.

Kevés nő tudja, hogy egyik-másik kilótól már a szoptatás miatt meg fog szabadulni. A szülés és szoptatás utáni fogyás során egy jó és kiegyensúlyozott táplálkozással és testmozgással a maradék zsírpárnákat is legyőzhetjük, és a túlsúlynak véget vethetünk.

Mire lesz szükségünk a szülés utáni fogyáshoz?

-egy táplálkozási tervre,
-sportruházatra,
-elegendő időre és nyugalomra,
-egy mérlegre a súlykontrollhoz.

Helyes táplálkozással a kilók ellen

Hanyagoljuk azokat a diétákat, amelyekkel csak éhezés árán fogyhatunk. Ezek a karcsúsító kúrák megterhelik az idegeket. Ezért elsősorban fontos a kiegyensúlyozott táplálkozásra figyelni. A fogások tartalmazzanak elegendő ásványi anyagot, vitamint, és legyenek változatosak. A természetes élelmiszereket, a friss zöldségeket és gyümölcsöket, valamint a teljes kiőrlésű termékeket részesítsük előnyben, és inkább mondjunk le a zsírban gazdag ételekről, édességekről és hasonlókról.

Az állóképességi sport jó kiegészítés

Természetesen egy anya a baba miatt állandóan talpon van, ennek ellenére célszerű a súlycsökkentés érdekében egy sportos tevékenységet végezni. Semmiképp ne terheljük túl magunkat, csak az elraktározott zsírkészletet kell elégetnünk. A siker érdekében fontos, hogy a választott sporttevékenységet rendszeresen végezzük, és csak addig, ameddig örömünket leljük benne. Tehát ha például fél óra úszás, séta, kerékpározás után nincs már kedvünk hozzá, akkor inkább hagyjuk abba az edzést, és következő napon folytassuk. Nyomás alatt nem fogunk ugyanis fogyni.

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST