2013. március 01., péntek 12:17

Pocakkényeztetés masszázzsal

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Nem csak a bőrünknek jótétemény a masszázs, a babának is van haszna belőle. Nem csak a bőrünknek jótétemény a masszázs, a babának is van haszna belőle.
Tartsuk nedvesen a bőrünket!

A mindennapos krémezés mellett még más intézkedésekkel is kényeztethetjük a bőrünket, amelyeknek mind az a célja, hogy az érzékeny és kinyúlt bőrt nedvesen és rugalmasan tartsák.


Ezt elérjük, ha gondoskodunk arról, hogy megfelelő legyen a bőrünk vérkeringése. Szerezzünk be a drogériában egy puha kesztyűt, testkefét vagy szivacsot, és masszírozzuk magunkat alulról felfelé, tehát a lábaktól a vállakig. A várandósság alatt ne használjunk túl kemény kesztyűt vagy kefét, mivel a bőr nagyon érzékeny. A hideg-meleg vizes váltózuhany ugyancsak elősegíti a vérkeringést (ezen kívül éberré tesz, ami főleg alacsony vérnyomás esetén számít pozitív mellékhatásnak). A heti testradírozás is erősíti a bőrt és támogatja a vérkeringést.

Ezekre figyeljünk!

A krémezés, a masszírozás és ápolás valóban fontos, azonban néhány dologra figyelnünk kell: a zuhanyzás vagy fürdés ne történjen túl forró vízzel, mert az nagyon igénybe veszi a bőrünket, és a babának sem egészséges. Mindig a szív irányába masszírozzunk, tehát jobbról balra és alulról felfelé. Ha hajlamosak vagyunk az idő előtti fájásokra, akkor inkább mondjunk le a pocakmasszázsról, mivel fájáskiváltó hatása is lehet. Legkésőbb a várható szülés előtt három héttel mondjunk le a masszázsról, és csak gyengéden simítsuk be az olajat vagy a testápolót a bőrbe.A baba is élvezi a masszázst

Nem csak a bőrünknek jótétemény a masszázs, a babának is van haszna belőle. Mert egy kiadós masszázsnál a jobb vérkeringés miatt a baba extra adag oxigénhez jut a köldökzsinóron keresztül. Kérjük meg a párunkat is, hogy masszírozzon meg vagy dörzsöljön be minket olajjal. Ez a kettesben töltött idő amellett, hogy ellazít, fontos a kapcsolatunkra nézve is.

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST