2013. január 02., szerda 11:59

Babakelengye

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A megfelelő babakelengye döntően hozzájárulhat az újszülött jó közérzetéhez. A megfelelő babakelengye döntően hozzájárulhat az újszülött jó közérzetéhez.
Mindjárt itt a baba: mire van szükségünk, hogy a gyermek a születése utáni első hetekben mindennel el legyen látva? A megfelelő babakelengye döntően hozzájárulhat az újszülött jó közérzetéhez.


A baba pelenkázása

Mindig célszerű egy pelenkázószekrénybeszerzése, amely többnyire különböző fiókokkal van ellátva, ezekben a pelenkázáshoz szükséges anyagokat tárolhatjuk. Tanácsos egyfedéllel rendelkező szemetest használni a teli pelenkáknak. A pelenkázáshoz a legkisebb méretű pelenkából (2-5 kg), popsikenőcsből,nedves popsitörlő kendőből vásároljunk be. Utazáshoz ezek beleférnek egy pelenkázótáskába.

A baba fürdetése és ápolása

A fürdetéshez ajánlatos egy babafürdető kád. Hogy a fürdővíz hőmérséklete ne legyen túl magas, érdemes egy fürdőhőmérőt vásárolni. Hogy a baba ne hűljön ki, célszerű kapucnis törülközőthasználni. Az első napokban nem szükséges fürdőadalékot adni a vízhez, az első hónapokban legkíméletesebb a bababőrnek a gyógyszertári fürdetőkenőcs. A további ápoláshoz elegendő egybaba körömvágó olló és egy puha hajkefe. Mivel a gyerekek viszonylag gyakran lázasak, egy lázmérő ugyancsak kezdetektől legyen kéznél.

A gyermek alvása és pihenése

A baba túlmelegedésének elkerülésére legjobb, ha hálózsákban altatjuk. A plüss állatok fölöslegesek. Hogy biztosra menjünk, érdemes beszerezni egy bébifont. Hogy a baba ne unatkozzon, szerelhetünk az ágy fölé forgó játékokat.

Szoptatás

Szoptató anyáknak ajánlatos a szoptatós melltartó és melltartóbetét beszerzése, amely megkönnyíti a szoptatást és felfogja a kicsöpögő tejet. Egy szoptatós párna is hasznos lehet a baba optimális elhelyezéséhez a szoptatáshoz.A baba ruházata

A ruháknál gyakran túlzásokba esünk, olyan sok szép holmi kapható, de a baba hamar kinövi a csinos ruhákat. Az első időkre elegendő:

 • 4 rugdalózó (56-68);
 • 6 hosszú ujjú felső;
 • 1-2 vékony sapka, télen 1 vastagabb sapka is;
 • 2 könnyű kabátka;
 • 6 body;
 • 4 pár zokni;
 • 3 alvóruha;
 • ha kint hideg van, hosszúnadrágok vagy harisnyanadrágok is;
 • egy babatakaró is tanácsos.

Természetesen egy babakocsi beszerzése szinte nélkülözhetetlen. Figyeljünk arra, hogy stabil és kényelmes legyen. Rövidebb sétákra elég egy babahordozó kendő is. Autós utakhoz pedig elengedhetetlen az autósülés.

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST