2014. április 23., szerda 18:08

Szülőtársak segítik a látássérült gyermeket nevelőket

Írta:  MTI
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Szülőtársak segítik a látássérült gyermeket nevelőket MTI-fotó: Beliczay László
Mentorszülői hálózat jött létre annak érdekében, hogy gyermekük születésétől kezdve segítséget kaphassanak azok a szülők, akik látássérültként vállaltak gyermeket, illetve azok, akiknek a gyermeke látássérült - közölte a hálózatot működtető Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének alelnöke szerdán az MTI-vel.


    Németh Orsolya elmondta: tapasztalatuk szerint sokszor esetleges, hogy azok a szülők, akik látássérült gyermeket nevelnek vagy akik maguk látássérültként vállalnak gyermeket, kapnak-e segítséget. Ezért hozták létre a mentorszülői hálózatot, amelyen keresztül érintettek, már tapasztalt szülőtársak segítenek az érdeklődőknek a gyakorlati problémák megoldása mellett a lelki terhek feldolgozásában is - hangsúlyozta.

    Az egyesület alelnökének közlése szerint a www.vgyke.com honlapon keresztül elérhető jelenleg tíz mentorszülőből álló hálózatot mindenképpen bővíteni szeretnék. Az egyebek mellett pszichológiai képzésben is részt vett, önkéntesként dolgozó mentorok nem csupán a gyermek óvodás- vagy iskoláskorától, de a születésétől kezdve megfelelő nevelési és fejlesztési tanácsokkal tudják ellátni a szülőket.

Kapcsolódó elemek

 • Évente 70 koraszülöttet mentenek meg a vakságtól a Semmelweis Egyetemen
  Egyedülálló módon végzik a koraszülöttek szemészeti szűrését és mentik meg ezzel évente 70 gyermek látását a SE Szemészeti Klinika és a Peter Cerny Alapítvány közös Csecsemő-Szem-Mentő Programjának keretében.
 • Fekete tea a szemekre
  A fekete tea könnyebbséget jelent a megduzzadt és táskás szemekre, valamint ezen a területen a gyulladásokra és a beragadt szemekre.
 • A baba látása és fogzása
  A baba fejlődését a gyermekorvos és a védőnő is figyelemmel kíséri. Ha az a gyanúnk, hogy valami nem stimmel, nyugodtan kérdezzünk rá. Ők meg tudják mondani, hogy igazunk van-e, vagy a fejlődés teljesen normálisan alakul.
 • Mit lát a magzat az anyaméhben?
  Az anya testén áthatoló, az anyaméhbe is beszűrődő fény komoly szerepet játszik az egészséges látás kialakulásában: ha a magzat a terhesség ideje alatt teljes sötétségben van, nem megfelelően fejlődik a szeme.
 • Tanuljuk meg látni az aurát!
  Minden embernek van aurája. Egy energiamezőről van szó, amely körülveszi a testet. Az aurát úgy képzeljük el, mint egy színes felhőt, ahol minden színnek jelentése van. A gyerekek számára többnyire teljesen természetes, hogy felismerik egy ember auráját. De idővel ezt elfelejtik, mert hisz ilyesmi egyáltalán nem is létezik. Legalábbis a gyerekeknek ezt mondják. Sokan felnőttkorban is csinálják, de inkább tudat alatt. Ahhoz, hogy valóban felismerjük az aurát, egy kicsit gyakorolni kell.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST