2014. június 10., kedd 15:05

Csecsemőkori ekcéma

Írta:  Impulser
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Pici babáknál elsősorban a nagyfokú viszketést kell enyhíteni. Pici babáknál elsősorban a nagyfokú viszketést kell enyhíteni.

A kisbabáknál az ekcéma az egyik leggyakoribb krónikus megbetegedési forma, gyakorisága 8-15%.Az ekcéma tünetei már akár pár hetes korban is jelentkezhetnek. Elsősorban az arc és a fej tájékán lehet felfedezni a foltokat. Ezek először apró hólyagok formájában mutatják meg magukat, majd kiszakadnak, beszáradnak, és fokozott viszketést okoznak.

Ennek a betegségnek a kiváltó oka az örökölt allergiás hajlam. Ha tapasztalunk gyermekünknél ilyen betegséget, sajnos a későbbiek is számítanunk kell arra, hogy gyermekünk allergiás lesz. Ilyenkor joggal ijed meg minden szülő és siet orvoshoz a kicsivel a panaszok enyhítésére. Az orvos általában azonnal felismeri, hogy milyen betegséggel áll szemben, és személyre szabott terápiát javasol.

Elsősorban a hirtelen fellépő nagyfokú viszketést kell enyhíteni, majd hígított formában megkezdődik a kúra. Pici babáknál és kisgyerekeknél ilyenkor inkább a testápolásra helyeződik a hangsúly, két éves kor után alkalmaznak valamilyen komolyabb terápiát, mellyel szép eredményeket lehet elérni, hogy a betegség tünetmentessé váljon. Persze időről-időre fel fog bukkanni és panaszokat fog okozni, de hatékony módszerek vannak a kezelést illetően.

 

Csecsemőknél természetesen valamivel több odafigyelést igényel ez a betegség, mivel az öblítőre és a mosószerre fokozottan kell figyelnünk, valamint a megfelelő krémeket is be kell szereznünk, mert a picinek ilyenkor egyes testrészeken fokozottan száraz a bőre. Megelőzés tekintetében sajnos nem túl biztató az orvostudomány álláspontja, mivel ha már az egyik szülő allergiás, 30% az esélye, hogy a gyermek is örökli a hajlamot, de ha mindkét szülő szenved valamilyen allergiás megbetegedésben, akkor 60-80% is lehet az esélye, hogy gyermekünk is allergiás lesz.

Preventív megoldásként inkább a terhesség alatt fogyasztott ételekre való odafigyelést javasolják a tudósok, ami a magas béta-karotin bevitelében, a zöld és sárga színű zöldségek, illetve a probiotikumok magas fogyasztásában nyilvánulhat meg.

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST