2013. január 15., kedd 10:01

Akupunktúra a terhesség alatt

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az utolsó négy terhességi héten végzett akupunktúrás kezelés csökkenti a szülési stresszt. Az utolsó négy terhességi héten végzett akupunktúrás kezelés csökkenti a szülési stresszt.
Az akupunktúra gyengéd és lazító hatású a terhesség alatt, sőt a szülést is megkönnyítheti. Az akupunktúra a terhesség alatt ésszerű „orvosság” a leendő anya számára: helyesen alkalmazva kockázatszegény, és nem terheli meg a babát.


Az ügyes tűket sokféle tünetnél és nemcsak terhesség alatt alkalmazzák, hanem
- migrénnél,
- hátfájásnál,
- allergiánál,
- ízületi panaszoknál is.

Sokan meg vannak győződve arról, hogy az akupunktúra ugyanúgy, sőt jobban segít rajtuk, mint a hagyományos terápiák. Az akupunktúrát a terhesség alatt a klasszikus kísérő tünetek enyhítésére is bevetik, mint az émelygés, a hányás vagy a fejfájás. Az akupunktúra a szülést is képes megkönnyíteni és a fájások alatti fájdalmat enyhíteni: egy tanulmányból kiderült, hogy ha a kismama az utolsó 4 terhességi hétben 4-8-szor részt vesz akupunktúrás kezelésen, az első szülés ideje átlagosan 8-10 órára rövidül.

Az akupunktúrának több hatása is van a terhesség alatt. Egyrészt gátolja a fájdalmat és lelkileg is pihentető hatású. Másrészt bizonyos akupunktúrás pontok célzott stimulációja serkenti a méhnyak érését és a fájástevékenységet. Mindent összevetve csökkenti a szülési stresszt. A kismamának ezáltal jobban megmarad az ereje, és aktívabban tud együttműködni a szülésnél.

Hogy mely pontokat kell célba venni és hány alkalom szükséges, az a terápia indokától függ. Szülésfelkészítéshez rendszerint a test minden oldalán 4 pontot kezelnek: a térd alatt, a mediális boka területén, a vádli felső-külső részén és a kis lábujj külső oldalán. A 36. terhességi hétnél korábban azonban ne kezdjük el az akupunktúrát, különben fennáll az idő előtti fájások veszélye. Fontos, hogy aki a terhesség alatt tűkkel kezel, tudja, hogy mit csinál – és ennek megfelelően legyen kiképezve.

 

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST