2014. július 30., szerda 12:59

A babakötvény legnagyobb buktatói

Írta:  palyazatfigyelo.info
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
1.A babakötvényt törvény szabályozza.
Az a törvény, amely a fiatalok életkezdési támogatásával kapcsolatos bármikor, bármilyen körülmények között, bárhogyan megváltoztatható, nincs rá garancia, hogy így is marad, akár ezen kormány, akár egy következő kormány alatt.A babakötvény jelenleg kedvező konstrució, ugyanis kamata magasabb, mint a hasonló értékpapíroké, nem terheli sem adó, sem további költségek, 10%-os állami támogatás jár hozzá.Ezek a feltételek azonban bármikor megszüntethetők.

2. Nem hozzáférhető akármikor és akárkinek


A babakötvényhez csak a gyermek nyúlhat hozzá, akinek a nevére létrehozták a számlát és Ő is csak akkor, ha betöltötte a 18. életévét.Mi a helyzet akkor ha a gyermeknek 16 éves korában pénzre van szüksége…nem bugyuta kiadásokra gondolunk itt, hanem mondjuk egy külföldi ösztöndíjra, amihez kezdőtőke ugye tudjuk, hogy szükséges…a START számlához ilyen esetben sem lehet hozzányúlni, így sajnos 18 éves korig ez a pénz, olyan mintha nem is lenne.

3.Nem igazán kontrollálható, ellenőrizhető konstrukció


Ami előny az olykor hátrány is…a start számlán lévő összeget mint tudjuk csak a gyermek veheti fel,a szülőnek mindössze annyi a lehetősége, hogy létrehozza…ezután minden hozzáférési lehetőségét elveszíti, többé nem nyúlhat hozzá, csak maximum pénzt helyezhet el rajta.Ez abból a szempontból jó, hogy bármi is történjék a szülő ehhez nem tud hozzányúlni, nem tudja elkölteni a gyermek félretett pénzét.De ami jó az ugyanakkor rossz is…mi a helyzet akkor ha a gyermekünk rossz társaságba keveredik, ha úgy tetszik elmegy az esze!Felveszi a pénzt és seperc alatt elherdálja azt, amit 18 év alatt véres verítékkel gyűjtöttek össze a szülők a gyermek jövőjére??A megtakarítás felett semmilyen szülői kontroll nincs!

4.Elképzelhető elméletileg a 0%-os kamat is


Hogyan is lehet ez?Hát úgy, hogy ha a gyermek külföldre települ, akkor ez a pénz itthon egyetlen fillért sem fog kamatozni és fel sem lehet venni addig, amíg a gyermek 18 éves lesz!Manapság nem ritka, hogy a szülők külföldön találják meg a számításaikat és családostul szeretnének valamelyik másik országban letelepedni..ilyenkor se pénz se posztó.Egészen addig nem kamatozik a babakötvény míg a család vissza nem költözik Magyarországra.

5.Nem használhatja fel gyermekünk akármire a számára összegyűjtött pénzt!


Felhasználhatja a meghatározott célokra, melyeket jogszabályban is rögzítettek, ilyen például a tanulmányok finanszírozása, lakhatási költségek finanszírozása, pályakezdésére, gyermekvállalással kapcsolatos feltételek megteremtésére.

Forrás: http://palyazatfigyelo.info/

Kapcsolódó elemek

 • Benzintámogatás járhat a gyermekeid után!
  Nemrégiben változott az utazás költségtérítésének törvényi háttere! Új törvények szabályozzák, hogy ki és milyen esetekben kaphat támogatást utazásra, bérletre, benzinre.
 • Ma van a koraszülöttek világnapja
  -
  Budapest, 2015. november 17. Mester Maja koraszülött csecsemő a budapesti Péterfy Sándor utcai Kórház Neonatológiai és csecsemő osztályán a koraszülöttek világnapján, 2015. november 17-én. MTI Fotó: Balogh Zoltán
 • NOVEMBERRE ELKÉSZÜLHET AZ ANYÁK HÁZA A BETHESDA KÓRHÁZBAN
  Igazi Anyák napi hír, hogy novemberre elkészülhet a Bethesda Gyermekkórház mellett épülő Anyák Háza. A megnyitót őszre tervezik, de elképzelhető, hogy már júliustól igénybe lehet venni néhány szobát. Az épületet mintegy 50 millió forintból alakítják át, lehetőséget nyújtva az édesanyáknak arra, hogy gyermekük közelében lehessenek a hosszas gyógykezelés idején. Mindez nem csak a családoknak, de a 150 éves Bethesda Kórház dolgozóinak is jó, mert egy gyermek gyógyulását nagyban segíti, ha szülei a közelében vannak.
 • Amikor anyuka nincs otthon, apuka megtalálja a gyerekaltatás legjobb módját! – VIDEÓ
  Néha a gyereknevelésen levő anyák is „elszabadulnak“ csemetéjük mellől, tornázni járnak, wellnessezni, fodrászhoz, kozmetikushoz mennek, vagy csak összefutnak egy kis traccspartira a barátnőkkel.
 • Hihetetlen fotók - A burokba született baba
  -
  Óriási szenzációt keltett a December 6.-án Los Angeles-i Cedars-Sinai Medical Centerbe született csecsemő az orvosok körében is. A csecsemő 3 hónappal korábban látta meg a napvilágot a vártnál, és híre most világszenzációként járja be a világot.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST