2013. január 30., szerda 10:46

Farsangi jelmezötletek

Írta:  www.bien.hu
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(4 szavazat)
Rövidesen itt a farsang szezon! Bemutatunk pár egyszerű ötletet és praktikát, amivel te is könnyen elkészítheted csemetéd farsangi jelmezét otthon! Lássuk szépen sorban. Továbbá várjuk a már bevált ötleteket, akár rajzokkal fotóval illusztrálva!

Bohóc

Ha van otthon sok kis színes anyagunk, akkor azokból gyorsan készíthetünk bohócjelmezt. Készítsünk egy sima, bő nadrágot, arra varrjunk mintás anyagból foltokat. Két hosszú, keskeny anyag felhasználásával gyártsunk nadrágtartót is, amibe ha gumit húzunk, akkor a produkció is garantálva lesz, hiszen azt tudja húzogatni és csattogtatni a gyerek bevonuláskor.

Az orrát és az arcát rúzzsal pirosozzuk be, a fejére pedig tegyünk egy papírból gúla alakúra hajtogatott sapkát, amire ragasszunk színes foltokat vagy bojtokat. A sapkát vékony gumival rögzítsük az az álla alatt. Persze egy színes paróka vagy kalap is megteszi! 

Csiga

A csigajelmezhez bármilyen színű anyagot felhasználhatunk, amit otthon találunk. Ez lehet egyszínű vagy tarka, mindegyikből készült csiga nagyon jól fog mutatni. A gyerek testére adjunk szűk nadrágot és felsőt, és készítsünk a fejére hajpántra erősített gombócokat.

Egy minimum 1 méter szélességű és hosszúságú anyagot hajtsuk maximum 20 cm szélességűre, majd tekerjük fel csiga alakban. Néhány öltéssel rögzítsük több helyen is, majd szereljük fel vállpántokkal, hogy hátizsák szerűen magára vehesse a gyerek.  

Focibíró

Ha a gyerek szeret focizni, akkor biztosan szívesen öltözik focibírónak. Adjunk rá fekete rövidnadrágot és fekete felsőt. A felsőjére ragasszunk vagy varrjunk fehér függőleges csíkokat, és varrjunk egy zsebet is rá.

Ebbe tegyünk kartonlapból készített piros és sárga lapokat, amiket előhúzhat majd. Adjunk rá sportcipőt, a kezébe adjunk egy papírból és hurkapálcikából készített partjelző zászlót, a nyakába pedig akasszunk egy sípot, amit bármikor megfújhat. 

Gésa

Ehhez a jelmezhez válasszunk egy tarka selyem köntöst (amire akár japán írásjeleket rajzolhatunk egy filctollal, vagy ugyanezt vágjuk ki papírból és ragasszuk fel a ruhára). Hátulra erősítsünk egy kispárnát, amit rögzítsünk egy fényes színű, széles övvel, amit átkötünk a derekán.

Adjunk rá fehér zoknit és lábujjkás papucsot. Parókát vagy kontyot készítsünk hozzá, szúrjunk bele kötőtűket vagy hurkapálcikákat. Az arc legyen hófehér, és fessünk hozzá kis piros szájat.  Katica
A legegyszerűbb, ha fekete vagy piros harisnyát és szintén fekete vagy piros szoknyát és felsőt adunk a gyerekre. A szárnyakat piros kartonpapírból vágjuk ki és ragasszunk rá 7 fekete pettyet. Ha nem papírból, hanem szövetanyagból csináljuk, akkor könnyebb lesz a ruhához rögzíteni, de nem lesz olyan tartása.

A legjobb, ha varrunk vállpántokat a szárnyakra, hogy úgy vehesse fel, mint egy hátizsákot. A fejdísz lehet egy sima hajpánt, amire ráerősítünk két krepp papírral bevont drótot, aminek a végén két, fekete színűre fújt vattapamacs vagy gömb formájú szivacs van.  

Katica

A legegyszerűbb, ha fekete vagy piros harisnyát és szintén fekete vagy piros szoknyát és felsőt adunk a gyerekre. A szárnyakat piros kartonpapírból vágjuk ki és ragasszunk rá 7 fekete pettyet. Ha nem papírból, hanem szövetanyagból csináljuk, akkor könnyebb lesz a ruhához rögzíteni, de nem lesz olyan tartása. 

A legjobb, ha varrunk vállpántokat a szárnyakra, hogy úgy vehesse fel, mint egy hátizsákot. A fejdísz lehet egy sima hajpánt, amire ráerősítünk két krepp papírral bevont drótot, aminek a végén két, fekete színűre fújt vattapamacs vagy gömb formájú szivacs van. 

Kisvakond

Öltöztessük feketébe a gyereket, és erősítsünk a pólója mellkasához szürke anyagot. A fejére húzzunk egy fekete sapkát, aminek akár a homlokára is rögzíthetjük a vakond szemeit, amit papírból készíthetünk. 

Ha ezzel megvagyunk, már csak az elmaradhatatlan kertésznadrág van hátra. Ezt maradék anyagból mi magunk is könnyen kiszabhatjuk és megvarrhatjuk, de ha van hagyományos kertészfarmere, akkor azt is ráadhatjuk. Az orrára erősítsünk egy kis piros labdát, vagy rúzzsal pirosítsuk be, hogy még élethűbb legyen. 

Kleopátra

Adjunk a gyerekre egy földig érő hálóinget, lehetőleg fehéret. Varrjuk körbe arany színű szegéllyel, a legjobb, ha egyiptomi mintás szalagot veszünk és azt varrjuk rá. Szerezzünk egy széles sálat, amit övnek a derekára kötünk majd és hagyjuk hosszan lelógni elöl. Ezt is díszítsük az arany mintával. 

A fejére vagy fekete parókát, vagy papírból kivágott és befestett fejdíszt tegyünk. A szemét húzzuk ki a 60-as évek divatja szerint. 

Méhecske

A katicához hasonlóan alulra adjunk fekete harisnyát (ha szerencsénk van, fekete-sárga harisnyát is be tudunk szerezni), felülre pedig a legegyszerűbb, ha szintén feketét választunk, de a felsőre ráerősítünk sárga csíkokat papírból vagy textilanyagból. Ha kislányunk van, adhatunk rá sárga kisszoknyát, ha pedig kisfiú, sárga rövidnadrágot.
A szárnyakat a legegyszerűbb kartonból megcsinálni, a fekete, a sárga és a fehér is jó választás, esetleg még jobb, ha áttetsző zsírpapírt használunk. 
A fejre vagy fejpántot, vagy egy sárga vagy fekete sapkát tegyünk, amire rászerelhetjük a csápokat. Ennél a jelmeznél bárhogy variálhatjuk a fekete és a sárga színeket, mindegyik telitalálat lesz. 

Ninja harcos

Ez a jelmez könnyen elkészíthető, de igazán úgy hatásos, ha ninja mozdulatokat is gyakoroltatunk a gyerekkel hozzá. Öltöztessük feketébe, a fejére egy levágott harisnyaszárból készítsünk szemmaszkot, amit kivágunk a szemeinél és megkötjük hátul a fején. 
Ha van kardja, tegyünk rá akasztót és akasszuk keresztbe rá. Ha nincs ilyenünk, akkor egy fa vagy műanyag rúdra keresztben erősítsünk egy kisebbet, ez lesz a markolata. Kössünk rá egy zsinórt és vessük keresztbe a testén vagy az övéhez is rögzíthetjük. 


Forrás: www.bien.hu

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST