2013. február 05., kedd 10:42

Száraz kezek ellen

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A méz is jó lehet száraz bőrre. A méz is jó lehet száraz bőrre.
Sokan küzdenek száraz kezekkel. Főleg, ha kint hidegebbé válik az idő, és sokat ülünk a fűtött szoba száraz levegőjében, ez erősen igénybe veszi a bőrt. A száraz kéz elsősorban télen bosszantó, a hideg, a szél és a fűtési levegő kikezdi a bőrt. Néhányan azonban egész életükben, évszaktól függetlenül szenvednek a száraz kezektől.


Szeretnénk rajta házilag segíteni? Többnyire egész egyszerű eszközökhöz folyamodhatunk. Léteznek krémek is száraz bőrre, amelyek azonban gyakran csak rövid távon segítenek. Ezen kívül sokan nem bírják elviselni a frissen krémezett kezek csúszós, zsíros érzését. Ha mi is így vagyunk ezzel, ajánlatos háziszerekkel kezelni a durva bőrt. De melyek hatékonyak egyáltalán? Elég, ha körülnézünk a konyhában, bizonyára akad itthon egy kis étolaj, cukor, kávézacc vagy méz.

-Száraz kezek ellen nagyon jó, ha egy kis étolajat adunk egy tálba, és egy kanál cukrot teszünk hozzá. Ezzel a peelinggel bedörzsölhetjük a kezünket. Hagyjuk az olaj-cukor keveréket rövid ideig hatni, majd tiszta vízzel mossuk le.

-A csésze alján maradó kávézaccot is használhatjuk száraz bőrre, a kezünket egyszerűen dörzsöljük be vele. Ezt a háziszert is hagyjuk pár percig hatni, majd öblítsük le.

-A méz is jó lehet száraz bőrre. Dörzsöljük be vele a kezünket, és hagyjuk a ragadós masszát mintegy 10 percig hatni. Legjobb a méhésztől származó, valódi méz, ez egy kissé krémesebb és kevésbé folyékony, mint a „hagyományos” méz. A biomézet beszerezhetjük szupermarketekből és bioboltokból is.

Láthatjuk, nem kell drága krémeket vennünk, a konyhában található szerek segítségével gondoskodhatunk a puha, sima bőrről a kezünkön.

Kapcsolódó elemek

 • Bőrbetegségek
  A bőrbetegségeknek csak kisebb része fertőző szemben azzal az elterjedt hiedelemmel, miszerint legtöbb bőrbetegség ragályos és a legkisebb érintkezésre is átterjedhet más személyre a betegség. Sőt, a fertőző bőrbetegségek sem mind ragályosak. Vannak olyan bőrbetegségek, amelyek csak bizonyos életkor felett támadják meg a bőrt, vannak olyanok, amely kórokozói a bőr egyéni hajlama alapján telepednek meg a bőrön, illetve van olyan, amelyet mikroszkopikus élőlények okoznak, mégsem terjed át közvetlenül egyik emberről a másikra. Ilyen pl. az örvsömör.
 • Tavaszi bőrmegújító tippek az üde arcbőrért
  A téli időszak a te bőrödet is kikészítette? Nem vagy egyedül: a kevesebb napfény, a fagy, a szél és a vitaminhiányos táplálkozás sokunk arcán nyomot hagyott. Itt a legfőbb ideje, hogy rendbe tegyük és felkészítsük tavaszra.
 • Ezekre figyelj oda a téli hidratálásnál! Íme a téli bőrápolás élharcosai
  A jeges szél és a téli hideg ismét bekopogtatott és komoly kihívások elé állította bőrödet. A most következőkben bemutatjuk, hogyan védheted meg a zord időben és melyek a téli hidratálás leghatékonyabb természetes eszközei.
 • Az őszi bőrápolás aranyszabályai
  Az ősz a legtökéletesebb időszak a regenerálódásra, megújulásra az arcápolásban, ilyenkor ugyanis megjelenhetnek az UV sugarak káros következményei, apró ráncok és foltok formájában. Ez az az időszak, mikor ruhatárunk mellett érdemes szépségápolási szokásainkon is változtatnunk. Íme, a legfontosabb tudnivalók, mellyel a hűvösebb évszakban is ragyogó lehet bőrünk és új erőre kaphat!
 • A 3 legjobb őszi bőrmegújító szépségkezelés
  Ősszel érdemes ismét több figyelmet fordítanunk bőrünk karbantartására. Nyáron a napsütés, a homok, és a meleg nagyon igénybe veheti a bőrt, különösen az arc érzékeny területét. A most következőkben Dr. Csernus Krisztina, bőrgyógyász és kozmetológus szakorvos segítségével bemutatjuk a legnépszerűbb őszi bőrmegújító kezeléseket, melyek segítségével nem csak a máj és pigmentfoltoknak inthetsz búcsút, de bőröd is fellélegzik és megfiatalodik!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST