2013. március 07., csütörtök 11:03

Feketeköménnyel a betegségek ellen keleten és nyugaton

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A feketeköménynek antibakteriális, fertőtlenítő, valamint vérnyomás- és vércukorszint-csökkentő hatása is van. A feketeköménynek antibakteriális, fertőtlenítő, valamint vérnyomás- és vércukorszint-csökkentő hatása is van.
A feketekömény nálunk elsősorban olaj formájában ismert. Ennek a gyógynövénynek az eredete Ázsiában, valamint Afrika északi országaiban keresendő.


Gyógyszerek előállításához túlnyomórészt a növény magjait használják, amelyek számos értékes illóolajat tartalmaznak. Az ebből nyert olajat mind ételekben, mind tiszta formában gyógyszerként alkalmazzák.

Viszonylag ismert sok ember számára a feketekömény teaalapként történő felhasználása. Ennek során a magokat lereszelik, és végül forró vízzel felöntik. A hagyomány szerint ez a tea szinte minden betegségen segít. A keleti országokban a feketekömény ezen kívül kávéadalékként is ismert. A magokat megőrlik, és az ebből keletkező port végül a kávéőrleményhez adják. A kávénak így intenzívebb íze lesz, és a magok ki tudják fejteni gyógyító hatásukat is.

Amit sokan nem tudnak: sok rovar elleni szer tartalmaz feketeköményt. Elriasztja a kullancsokat, és hatékony lepkék, szúnyogok, méhek és darazsak ellen is. Az ázsiai országok parasztjai gyakran adják a tehenek takarmányához a feketeköményt, hogy javítsák a tejhozamot.

A nyugati országokban ellenben a feketekömény elsősorban az emberi emésztésre gyakorolt pozitív hatásáról ismert. Hatékonyan kezelhető vele a lomha bélmozgás, a felfúvódásokra való hajlam és a hasfájás. Ezen kívül a feketeköménynek antibakteriális, fertőtlenítő, valamint vérnyomás- és vércukorszint-csökkentő hatása is van. Akut gyulladások is kezelhetők feketeköménnyel.A várandósok és általában a nők számára is nagyon pozitív hatású a feketeköményolaj bevétele. A kismamáknál az anyatej képződését segíti elő, más nőknél pedig pozitívan hat a rendszeres menstruációra. A feketeköményt külsőleg is lehet alkalmazni, segít például allergia, bőrirritációk és bőrgomba ellen.

Különleges hatást érhetünk el a feketeköménnyel az epehólyagra. Az epe fokozott termelésével megelőzhető az epehólyag gyengesége. Ha már van epekövünk, a feketekömény segítségével akár azt is elérhetjük, hogy ezek maguktól feloldódjanak és kiválasztódjanak. A feketekömény tehát egy valóságos csodaszer, amely egyik házi patikából sem hiányozhat.

Kapcsolódó elemek

 • 7 betegség, amely könnyen leolvasható a bőrről!
  A betegségek általában még idejében „jeleznek”. Vannak olyan ismertető jelek, melyekből arra következtethetünk, hogy valamilyen probléma van szervezetünkben. Figyeljünk oda az intő jelekre!
 • Egy cseppnyi odafigyelés
  Életünkért önmagunk felelünk, ne minden esetben hárítsuk orvosra a felelősséget testi és lelki épségünk érdekében, hiszen a betegség nem tartozhat az emberhez.
 • A stressz
  A stressz korunk leghangsúlyozottabb betegségei közé tartozik, amely alattomosan támad és alig tudjuk tetten érni.
  A stressz mai értelmében a fokozott és tartós idegesség, amely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott állandósult válaszreakció a szervezet részéről.
 • Az alkohol: kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg
  A művészeket is folyamatosan foglalkoztatja az ital okozta állapot leghűbb ábrázolása, kifejezése, éppúgy, mint a tudósokat az ivási szokásokat vizsgálva.
 • A gyógyszer, ami megelőzi a mellrákot
  A csodaszer nem új találmány, már évek óta ismerjük.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST