2014. május 08., csütörtök 17:13

Diólevéltől gyógyulunk, szépülünk

Írta:  Impulser
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A diólevél sikerrel alkalmazható a legkülönbözőbb egészségügyi problémák esetén, hatóanyagai gomba, féreg, baktérium fertőzésétől tud minket megszabadítani. Egyfajta szimbiózis alakult ki a diófa és az ember között.


A diólevélnek keserű nyálkahártya-összehúzó, tonizáló hatása van, cserzőanyagokban rendkívül gazdag. Kiválóan alkalmazható bélrendszeri problémákra, vértisztításra, külsőleg pedig pattanásokra, pikkelysömörre, lábizzadásra, köszvényre, fekélyre, szemgyulladásra. Felsorolni sem egyszerű jótékony hatásait.

Diólevél tea készítése


A diólevélből készülttea elkészítésének számtalan módját ismerhetjük már. A leggyakoribb módszer, ha szárított, törött levelet forrázunk le vízzel, majd kis ideig áztatjuk. A dióbelsejében lévő elválasztóból is lehet szíverősítő teát készíteni. 8-10 darabkát ha leforrázunk, és naponta fogyasztunk egy csészényit, erről magunk is meggyőződhetünk. Jó látásjavító és szemfenék tisztító a diólevél. Alkalmazható zöld hályog esetén is, vagy ha nem termel könnyet a szemünk. Biztos módszer, ha kezet mosunk, ezután kézfejünket bedörzsöljük diólevéllel, majd módszeresen a bedörzsölt résszel továbbdörzsöljük szemünket.

Diólevél hatása


A diólevél nagyon hatásos különböző gyulladások ellen, érdemes megelőzésként is diólevél teával gargalizálni. A fogínysorvadás ellen a diólevél teájával kell ecsetelni a fogínyünket. Nagyon jó szolgálatot tesz a diólevél, ha arcüreg-, homloküreg- vagy orrmandula gyulladásunk van, esetleg orrpolip az orrunkban, akkor a diólevéllel kell kitisztítani mindkét orrjáratot belülről.

Arcüreggyulladás esetén először gargalizáljunk, majd arcüregre tegyük dunsztkötést éjszakára diólevélből, homloküreg gyulladás esetén pedig a homlokunkra. Arctisztítóként is használhatjuk, zsíros, pattanásos arcbőr esetén, naponta többször is töröljük át vele arcunkat. Hajnövesztő szerként is hatásos lehet, ha a diólevél teájával rendszeresen öblítenénk hajunkat.

Hogyan szárítsunk diólevelet?


A diófa egészséges leveleit jól szellőző helyen egy rétegben tálcára téve gyakorlatilag bárhol lehet szárítani. Akkor száradnak jól, ha közben zöldek maradnak a levelek és nem barnulnak be. Miután megszáradt, apróra fel tudjuk törni és fadobozba, üvegbe tárolhatjuk. Fontos tudni, hogy a barna levél gyógyászatra nem alkalmas.


Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST