2013. január 21., hétfő 11:04

Fitneszcenter – egy áldás a mozgásra éhezőknek

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A fitneszcenterek különösen a hidegebb évszakban örvendenek fokozott népszerűségnek. A fitneszcenterek különösen a hidegebb évszakban örvendenek fokozott népszerűségnek.
Ki ne ismerné az érzést, hogy jó lenne tenni valamit a testünkért? Főleg az ünnepnapok és a sok finom étel után érezzük a mozgás kényszerét. A kinti idő azonban néhányunkkal gyorsan újra elfeledteti ezt az érzést.


Ebben az esetben egy alternatíva marad – a fitneszcenter. A fitneszcenterek különösen a hidegebb évszakban örvendenek fokozott népszerűségnek.

Szánjunk időt a fitneszcenter kiválasztására!

A fitneszcenterek főként a városokban úgy nőnek ki a földből, mint a gombák. Nem mindig könnyű kiválasztani a megfelelőt. Szánjunk rá időt, és nyugodtan próbáljunk ki néhány fitneszstúdiót. Többnyire vannak ízelítő órák vagy tanfolyamok, amelyek ingyenesek, és a fitneszcenter megismerését szolgálják. Keressük fel aztán azt a stúdiót, amely legjobban illik hozzánk.

Próbáljuk ki magunkat!

Szinte lehetetlen helyesen edzeni anélkül, hogy ismernénk a saját edzettségi szintünket. Ezért a legtöbb fitneszcenter különböző teszteket kínál, hogy információt kapjunk az edzettségi szintünkről. A legfontosabbak az izomfunkciós tesztek. Ezek felvilágosítással szolgálnak az izmaink rövidüléseiről és gyengüléseiről. Állóképességi sportolóknak ajánlatos a laktátküszöb-teszt.

Ismerjük meg a készülékeket!

Ha újak vagyunk egy fitneszcenterben, normál esetben eligazítást kapunk a készülékekről. Figyeljünk jól oda, és kétség esetén kérdezzünk, mert a rosszul beállított gépek többet ártanak, mint használnak.

Ne hagyjuk magunkat megfertőzni!

Elsősorban arra gondolunk, hogy ne rögtön a legnagyobb súlyt fogjuk meg. Nem szégyen a kisebb súlyokkal kezdeni. Főleg a kezdőknek kell lassan hozzászoktatni a szervezetüket a terheléshez, és ezért kevés súllyal és sok ismétléssel (kb. 20-25) kezdjük. Úgy válasszuk ki a súlyokat, hogy legalább 20 ismétlést végre tudjunk hajtani.

Ne hagyjuk el magunkat!

A rendszeresség vezet a célhoz. Próbáljuk meg legalább heti 2-3-szor meglátogatni a fitneszcentert. A tél még hosszú. Keressünk egy fitneszcentert, és mutassunk csipiszt az időjárásnak!

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Borban az egészség
  Egészségünk érdekében, akár minden nap ihatunk egy pohárka vörösbort, hiszen a benne található polifenolok javunkat szolgálják, viszont fontos a mértékletesség. Maximum két deciliter minőségi vörösbor az a mennyiség, ami még pozitív hatással bír.
 • Makrobiotikus táplálkozás
  A makrobiotika nem csak közönséges étrend vagy étkezési szokás, hanem alapvetően filozófiai életmód. Jellemzően egyfajta meggyőződés, hogy a mentális és fizikai állapot elválaszthatatlan egymástól.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST