2013. január 25., péntek 10:09

Kineziológia – a mozgás tana

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A kineziológusnak adott izomválaszok alapján kideríthető egy-egy probléma oka, gyökere. A kineziológusnak adott izomválaszok alapján kideríthető egy-egy probléma oka, gyökere.
Mi a kineziológia? A „kineziológia” szó az ógörög nyelvből származik, a „mozgás” szótőből. Lefordítva annyit tesz, mint „a mozgás tana”. Az alkalmazott kineziológia az izmokkal foglalkozik, és kapcsolódik a kínai akupunktúrás tanok energetikai rendszeréhez.


Honnan ered a kineziológia?

Egy amerikai csontkovács, Dr. George Goodheart megfigyelte, hogy az embernél mind a lelki, mind a testi folyamatok visszatükröződnek az izmok működési módjában. Ebből a megfigyelésből fejlesztett ki 1964-ben egy vizsgálati eljárást az izmok működőképességének mérésére, anélkül, hogy bármilyen berendezést segítségül hívott volna: ez az izomteszt. Goodheart azt is felismerte, hogy bizonyos izmok bizonyos meridiánoknak felelnek meg, és hogy egy izom működéséből következtetni lehet az adott meridiánban folyó energiaáramlásra.

Hogyan működik az izomteszt?

A teszt abból indul ki, hogy az agy minden információt tárol. A múltbéli negatív érzelmek is hatással vannak jelenlegi életünkre, döntéseinkre. A kineziológus nyomást gyakorol a kliens karjára, miközben hangosan vagy magában kérdéseket tesz fel. Az adott izomválaszok kapcsán kideríthető egy-egy probléma oka, gyökere. A tudatalattiból érkező válasz alapján az izom vagy tart, vagy elernyed. Utóbbi esetben energetikai blokádról van szó, amelyet a kineziológus a kezelés során felold.

A kineziológiával csak diagnosztizálni lehet?

A kineziológia segítségével mind a precíz diagnózis, mind a terápia lehetséges. A terápia abból áll, hogy különböző eljárások léteznek egy izom erősítésére, és ez lehetővé teszi az optimális energiaáramlást a testben. A múlt stresszes élményeinek oldására többféle technika is létezik, pl. vizualizáció, imagináció, akupresszúra stb.

Mikor segít a kineziológia?

A kineziológia a saját öngyógyító erőinket aktiválja. Segíthet a lelki problémáink feldolgozásában, a testi bajok mögött álló okok tisztázásában. Segít például önbizalomhiányon, viselkedési zavarokon, pánikbetegségeken, szexuális problémákon, szorongásokon, alvászavarokon, allergián stb.

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Borban az egészség
  Egészségünk érdekében, akár minden nap ihatunk egy pohárka vörösbort, hiszen a benne található polifenolok javunkat szolgálják, viszont fontos a mértékletesség. Maximum két deciliter minőségi vörösbor az a mennyiség, ami még pozitív hatással bír.
 • Makrobiotikus táplálkozás
  A makrobiotika nem csak közönséges étrend vagy étkezési szokás, hanem alapvetően filozófiai életmód. Jellemzően egyfajta meggyőződés, hogy a mentális és fizikai állapot elválaszthatatlan egymástól.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST