2013. január 28., hétfő 11:03

Minden negyedik ember megkapta a sertésinfluenzát

Írta:  Hír24
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A 2009-2010 közötti tombolása idején a járvány az emberiség negyedét megfertőzte.


A H1N1 elsősorban a gyerekekre volt veszélyes: az adatok szerint a szezonális influenzánál erősebben támadta őket a H1N1, míg a 65 év feletti emberek ellenállóbbnak bizonyultak vele szemben – derült ki az Egészségügyi Világszervezet és az Imperial College London kutatóinak közös elemzéséből. Mivel az új vírus sertésekből eredt, sokáig sertésinfluenzának nevezték.

A vizsgálatuk egyébként 19 ország adatait és 24 korábbi felmérést összegzett, ebből derült ki, hogy a 2009 és 2010 között tomboló vírus gyakorlatilag a bolygó teljes lakosságának negyedét megfertőzte. A nemzetközi csoport azt a tanulságot vonta le, hogy a jövőbeni járványok elleni védekezés érdekében elengedhetetlen a korai megfigyelési és ellenőrző rendszer.

A mostani tanulmány szerzői nem tekintették elsődleges feladatuknak a halálozási mutatók vizsgálatát, a már nyilvánosságra hozott adatok és folyó elemzések alapján úgy becsülik, hogy a H1N1 a vizsgált időszakban 200 ezer ember halálát okozhatta, vagyis a ráta nem érte el még a 0,02 százalékot sem.

Kapcsolódó elemek

 • Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év felettiek
  -
      London, 2015. március 4., szerda (MTI) - Évtizedenként csak kétszer kapják el az influenzát a 30 év feletti felnőttek, miközben a vírus a gyerekeket kétévente is megfertőzi - állapította meg egy brit, amerikai és kínai tudósok készítette tanulmány.
 • 7 betegség, amely könnyen leolvasható a bőrről!
  A betegségek általában még idejében „jeleznek”. Vannak olyan ismertető jelek, melyekből arra következtethetünk, hogy valamilyen probléma van szervezetünkben. Figyeljünk oda az intő jelekre!
 • Elterjedhetnek a fejlett kibertámadási technikák
  -
  Jövőre a fejlett kibertámadási eszközök üzleti célú alkalmazásának terjedésére, a kiberbűnözői csoportok tevékenységének a diverzifikálódására, valamint a fizetési rendszerek ellen intézett támadások számának a növekedésére számítanak a Kaspersky Lab orosz kiberbiztonsági vállalat szakemberei.
 • Egy cseppnyi odafigyelés
  Életünkért önmagunk felelünk, ne minden esetben hárítsuk orvosra a felelősséget testi és lelki épségünk érdekében, hiszen a betegség nem tartozhat az emberhez.
 • A stressz
  A stressz korunk leghangsúlyozottabb betegségei közé tartozik, amely alattomosan támad és alig tudjuk tetten érni.
  A stressz mai értelmében a fokozott és tartós idegesség, amely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott állandósult válaszreakció a szervezet részéről.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST