2013. február 04., hétfő 09:58

Lábgomba kezelése teafaolajjal

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A teafaolaj az egyik legismertebb háziszer lábgomba ellen. A teafaolaj az egyik legismertebb háziszer lábgomba ellen.
A lábgomba olykor rendkívül elhúzódó kellemetlenség. Sok olyan szer kapható a piacon, amely segítséget ígér, a lábgomba mégis gyakran újra visszatér.


A teafaolaj a legismertebb háziszerek egyike, amely helyes alkalmazás mellett sikerhez vezethet. Amire szükségünk lesz: jó minőségű teafaolaj, vattapálcika, körömvirágkenőcs.

Lábgomba – miért és hogyan keletkezik?

A lábgombát fonalas gombák, az úgynevezett dermatofiták okozzák, amelyeknek spórái az ismert lábgombás panaszokat kiváltják. Ezek a gombák elsősorban ott állnak lesben, ahol sok ember tartózkodik mezítláb. Így például nyilvános szaunákban, uszodákban, de tornatermekben is. Kialakulását elősegítik a rosszul megtörölt lábak, a nem szellőző cipők és a nedves zokni. A cukorbetegségben szenvedők hajlamosabbak arra, hogy elkapják a lábgombát. A diabéteszesek kezelése többnyire hosszadalmas. A legyengült immunrendszer is előfeltétele lehet a gombás fertőzés létrejöttének.

Lábgomba kezelése teafaolajjal

A melaleuca alternifolia nevű mirtuszféle növényből nyert teafaolaj alkalmas szer arra, hogy a lábgomba ellen tegyünk valamit. Ennek során feltétlenül figyelni kell néhány dologra:

-Tiszta, kiváló minőségű olajat szerezzünk be. Ezeket gyakran a legkülönbözőbb márkák alatt dömpingárakon kínálják. Vásároljunk inkább reformházakban vagy bioboltokban, és itt kérjünk tanácsot is.
-A következő fontos pont, hogy ne higgyük: a sok sokat segít. Legyünk rendkívül óvatosak az alkalmazott mennyiséggel. A kevesebb abszolút több.
-Naponta kétszer (reggel és este) ecseteljük a gombás helyeket egy vattapálcikával, amelyet előtte teafaolajjal átnedvesítettünk.
-Az érintett bőrterületet tartsuk rugalmasan, mivel az illóolaj kiszáradáshoz is vezethet. Alkalmazzunk erre egy körömvirágkenőcsöt, amellyel újra és újra bedörzsöljük a lábunkat, az „olajkezelés” előtt is.
-Figyeljünk az allergiás reakcióra. Vannak emberek, akik az illóolajokra allergiásan reagálnak, például kiütésekkel vagy kipirosodással. Ebben az esetben hagyjuk abba a kezelést.

 

Kapcsolódó elemek

 • 7 betegség, amely könnyen leolvasható a bőrről!
  A betegségek általában még idejében „jeleznek”. Vannak olyan ismertető jelek, melyekből arra következtethetünk, hogy valamilyen probléma van szervezetünkben. Figyeljünk oda az intő jelekre!
 • Egy cseppnyi odafigyelés
  Életünkért önmagunk felelünk, ne minden esetben hárítsuk orvosra a felelősséget testi és lelki épségünk érdekében, hiszen a betegség nem tartozhat az emberhez.
 • A stressz
  A stressz korunk leghangsúlyozottabb betegségei közé tartozik, amely alattomosan támad és alig tudjuk tetten érni.
  A stressz mai értelmében a fokozott és tartós idegesség, amely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott állandósult válaszreakció a szervezet részéről.
 • Az alkohol: kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg
  A művészeket is folyamatosan foglalkoztatja az ital okozta állapot leghűbb ábrázolása, kifejezése, éppúgy, mint a tudósokat az ivási szokásokat vizsgálva.
 • A gyógyszer, ami megelőzi a mellrákot
  A csodaszer nem új találmány, már évek óta ismerjük.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST