2013. február 05., kedd 10:32

Aromamasszázs – élvezzük a természet illatait

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A masszázs során az aromaeszenciákat a bőr felszívja, és a kapillárisokon keresztül a szervezetbe kerülnek. A masszázs során az aromaeszenciákat a bőr felszívja, és a kapillárisokon keresztül a szervezetbe kerülnek.
Az aromamasszázs a legtöbb esetben egy klasszikus masszázs, amelyet speciális illóolajok alkalmazásával végeznek.


Mivel az emberi szaglás nagyon érzékeny, és az egyes illatokhoz különböző dolgokat asszociál, az amúgy is lazító masszázs az édes vagy frissítő illatanyagok kombinációjával különösen pihentető és regeneráló hatású lehet. A természetes eszenciák alkalmazása a fizikai és lelki jó közérzet erősítésére már az ókori kultúrákban is ismert volt. Akkoriban az élet a természettel sokkal magától értetődőbb volt, mint ma, az ember összhangban élt vele.

Az aromaeszenciákat, amelyeket még ma is használnak a kezelésekhez, különböző virágokból, gyümölcsökből, levelekből vagy gyökerekből nyerik. Ezek tehát kiváló minőségű, tisztán természetes termékek, vegyi adalékanyagok nélkül. A masszázs során az eszenciákat a bőr felszívja, és a kapillárisokon keresztül a szervezetbe kerülnek. Már mintegy 20-60 perc után kimutathatók az anyagok a leheletben és a vérben.

Illatélmény gyógyhatással

A masszázshelyiségben már a belépéskor kellemes illatok fogadnak, amelyek harmonikus és nyugodt atmoszférát hoznak létre. A kellemes illatok révén az elme is kikapcsol, és az ember megszabadulhat a mindennapos problémáitól. A tisztán növényi és rendkívül koncentrált aromaeszenciákat azonban a masszázsnál nem szabad önmagában felvinni a bőrre, ezért egy hordozóanyagra van szükség. Erre finom illóolajokat alkalmaznak, amelyeknek jótékony hatásuk van a bőrre, és azt simává teszik. Az összetevők mélyen behatolnak a bőr felsőbb rétegeibe, ezenkívül serkentik a keringési, az ideg- és a nyirokrendszert.

A bőr szükségletei szerint különféle olajokat alkalmaznak a kezelésnél. Így léteznek speciális olajok élénkítő és frissítő hatással, olajok, amelyek gyulladásgátló hatásúak vagy melegítenek és nyugtatnak, valamint a koncentrációt elősegítő vagy fájdalomcsillapító olajok. A fejfájás vagy a bélpanaszok gyógyításához is hozzájárulhat például az aromaterápia. A kezelés után az olaj mintegy 4-8 órán át a bőrön marad, hogy a hatását tovább és intenzívebben is kibontakoztathassa.

Kapcsolódó elemek

 • Shiatsu masszázs
  A masszázsnak nagy jelentőséget tulajdonítanak a természetgyógyászatban és az alternatív gyógyászatban. A hagyományos kínai medicinában létezik egy különleges masszázstechnika, amelynek hatásáról sokan meg vannak győződve. A shiatsu masszázs technikájáról van szó, amely a nyugati masszázstechnikákat és a tradicionális kínai medicinából ismert akupunktúrát kapcsolja össze.
 • UNESCO természeti értékek Kínában – fenséges csúcsok, mély völgyek
  A világ legfontosabb természeti értékeit évtizedek óta védi az UNESCO. Ázsiában Kína tartja a rekordot.
 • Pocakkényeztetés masszázzsal
  Tartsuk nedvesen a bőrünket!

  A mindennapos krémezés mellett még más intézkedésekkel is kényeztethetjük a bőrünket, amelyeknek mind az a célja, hogy az érzékeny és kinyúlt bőrt nedvesen és rugalmasan tartsák.
 • A rossz alvás megváltoztatja az emberi szervezetet
  -
  A rossz alvás "drámai hatással" van az emberi szervezet működésére, ami abban jut kifejeződésre, hogy több száz gén tevékenysége módosul napközben az elégtelen alvás következményeként - állapították meg brit tudósok.
 • Álomutazás a Kanári-szigetekre
  Ki ne szeretne egy szép nyaralást? Mielőtt azonban ezt élvezhetnénk, válaszolnunk kell a következő kérdésre: hová utazzunk?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST