2013. február 07., csütörtök 09:43

Csakraterápia

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A csakrák elsősorban arra szolgálnak, hogy a kintről jövő finom rezgéseket a testbe vezessék. A csakrák elsősorban arra szolgálnak, hogy a kintről jövő finom rezgéseket a testbe vezessék.
A „csakra” fogalma a szanszkritból ered és annyit jelent: kör, mozgás, kerék. Az ember energiaközpontjainak jelölésére először az ősi indiai upaniszádok alkalmazták.


A csakrákat csak néhányan képesek észlelni, és ők fényből álló forgó kerekekként írják le azokat. A virághoz való hasonlóságuk miatt később Indiában a csakrákat „lótuszvirágok”-nak is nevezték.

Hét fő csakra található a test elülső oldalán, amelyek fizikailag egy-egy belső elválasztású miriggyel vannak összekötve, ezenkívül egy sor mellékcsakrával is rendelkezünk. Ezek az úgynevezett étertest felszínén találhatók, amely a fizikai testet rendszerint 1-2 cm-rel veszi körül. Az egyes csakrák mérete különböző, és személyenként ingadozik. A fő csakrák 14-22 cm átmérőjűek.

Fentről nézve a csakrák forgó virágokra vagy kerekekre hasonlítanak. A forgási irányuk különböző. Minden csakra egyforma nagyságú szektorokra osztható, amelyeknek száma azonban nem egyezik meg a „virágszirmok” számával. Az egyes csakrák színe különböző, és személyenként is eltérő. A gondolat- és érzelemvilágunkat tükrözik, és a spirituális fejlettségünk fokát mutatják.

A csakrák elsősorban arra szolgálnak, hogy a kintről jövő finom rezgéseket a testbe vezessék. Ezt úgy érik el, hogy egy stabil tengely körül forogva szívó hatást hoznak létre. Ez a tengely foglalja magába azt a csatornát is, amelyen keresztül a felvett rezgések belülre kerülnek. A csakrák által felvett rezgésekre érzelmek, gondolatok és belső folyamatok felépítéséhez van szükség, amelyek a spirituális fejlődésünkkel vannak összefüggésben. A csakrákon keresztül olyan finom rezgések is kerülnek a testünkbe, amelyeket az nem képes feldolgozni. Ezek a test hátulsó oldalán (szintén az étertest felszínén) található speciális kilépési pontokon át választódnak ki.

A csakrák további, eddig még nem ismert funkciója, hogy fő ellenőrző szervekként kontrollt gyakorolnak az akupunktúra meridiánjaiban keringő energiák mechanizmusa fölött. Az akupunktúrás meridiánok és a csakrák közötti összeköttetés alapján a csakrarendszer viszonylag egyszerűen integrálható az akupunktúrás praxisba. Mivel az energiaközpontok a meridiánok fölé vannak rendelve, a zavart csakrák terápiás blokádokat jelentenek az akupunktúrában. Adott esetben célszerű lehet a meridiánok helyett a csakrákat kezelni. A csakraterápiában a kezelési lehetőségek széles spektrumát találjuk: a terápia történhet például színekkel, hangokkal vagy fémekkel.

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST