2013. február 12., kedd 09:30

A borostyán hatása az emberi szervezetre

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Mivel a borostyán klasszikus gyógykőnek számít, a pszichés panaszok mellett testi bajok ellen is bevethetjük. Mivel a borostyán klasszikus gyógykőnek számít, a pszichés panaszok mellett testi bajok ellen is bevethetjük.
A borostyán kezdettől fogva lenyűgözte az embereket. Nemcsak értékes kőnek számít, hanem különleges hatása van a testi közérzetünkre is.


A borostyán hatása a lélekre

A borostyánról azt beszélik, hogy pozitív hatással van az emberi pszichére. Amennyiben csekély az önbizalmunk, vagy kevésbé vagyunk nyitottak, a kő pozitívan hat a kedélyünkre, növeli az önbizalmat, és nyitottabbá tesz másokkal szemben.

Ha az élet néhány kérdésében tanácstalanok vagy kevésbé döntésképesek lennénk, azt mondják, a borostyán ezen az élethelyzeten is változtat, és döntésképességet, valamint belső erőt hoz.

Ezen kívül a követ örök idők óta életet adó napkőnek tekintik. Az optimizmus, kiegyensúlyozottság, a szorongások leküzdése azok a további pozitív hatások, amelyek bizonyára mindenkit érdekelnek.

A borostyán a kreativitást és a rugalmasságot is elősegíti.

A borostyán hatása a testre

Mivel a borostyán klasszikus gyógykőnek számít, a pszichés panaszok mellett testi bajok ellen is bevethetjük.

Az ekcémák, pattanások és szemölcsök enyhülnek a kő használatától. De foltok és korpa ellen is pozitív hatása van a kőnek, így ezeket a panaszainkat is csökkenthetjük vele.

Amennyiben pollenallergiánk vagy szénanáthánk van, a borostyán ezek ellen is hat.

A kő segít a szájüreg és a garat gyulladásainál, asztmánál, a fej és az állkapocs panaszainál. De alkalmazhatjuk fog- és fülfájás ellen is.

A borostyánnak pozitív hatása van az ízületekre is. A reuma és a köszvény ugyancsak enyhül tőle.

További információk a borostyánról

A borostyán színe a világossárgától a barnás narancsig terjed, amiért napkőnek is nevezik.

A borostyánnál a szó szoros értelmében nem is kőről van szó, hanem egy fenyő gyantájáról, amely már több mint 50 millió éves. Ezért a borostyán viszonylag könnyű kő, amely a rendkívül magas sótartalmú vízben akár úszni is tud.

Időközben ezt a követ is gyakran hamisítják. Egy laikus számára a különbségek nehezen felismerhetők, ezért ékszerésznél szerezzük be a borostyánt, ha biztosra akarunk menni.

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Borban az egészség
  Egészségünk érdekében, akár minden nap ihatunk egy pohárka vörösbort, hiszen a benne található polifenolok javunkat szolgálják, viszont fontos a mértékletesség. Maximum két deciliter minőségi vörösbor az a mennyiség, ami még pozitív hatással bír.
 • Makrobiotikus táplálkozás
  A makrobiotika nem csak közönséges étrend vagy étkezési szokás, hanem alapvetően filozófiai életmód. Jellemzően egyfajta meggyőződés, hogy a mentális és fizikai állapot elválaszthatatlan egymástól.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST