2013. február 13., szerda 16:55

Dorn-féle gerincterápia

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A hát- és gerincpanaszok a legtöbb esetben a lábak egyenlőtlen hosszára vezethetők vissza. A hát- és gerincpanaszok a legtöbb esetben a lábak egyenlőtlen hosszára vezethetők vissza.
Dorn-módszer, Dorn-terápia, Dorn–Breuss-terápia, Dorn–Breuss-módszer, Dorn-féle gyengéd gerincterápia és Breuss-masszázs. Ezek csak néhány elnevezései a Dorn-módszernek, amelyet egyre több gyógymasszőr, ergoterapeuta, fizioterapeuta, természetgyógyász és orvos alkalmaz terápiás vagy diagnosztikai koncepcióként egy holisztikus praxisban.


Ez az elismert és a világ minden táján elterjedt módszer Dieter Dorn nevéhez fűződik, aki a népi gyógyítás alapján fejlesztette ki gyengéd, hatékony és biztonságos terápiáját. A Dorn-módszer egy holisztikusan alkalmazható terápia a hát, a gerinc és az ízületek panaszainak, valamint a lábakba, karokba és fejbe kisugárzó fájdalmaknak a kezelésére. Normál esetben egy Dorn-terapeuta 2-4-szer kezeli a páciensét, és minden alkalommal otthoni gyakorlatokat is ad a gerincre és az ízületekre.

A terápia abból indul ki, hogy a panaszok a legtöbb esetben a lábak egyenlőtlen hosszára vezethetők vissza. A végtaghossz-különbség miatt a medence ferde helyzetű, és az arra épülő gerincoszlopon is deformitások alakulnak ki, amelyek a belső szervekre is hatással lehetnek. A gerinc és az ízületek blokádjait, deformitásait és rendellenességeit kézzel diagnosztizálják, és gyengéd, érzékeny módon kezelik és hárítják el (nem kiropraktika!). Ez mindig a gerinc és az ízületek a páciens általi mozgatásával történik, aki az egész kezelés alatt együtt dolgozik a terapeutával. A Dorn-terápia a csigolyák és az ízületek gyengéd mobilizálása. Ennél a terápiánál nem alkalmaznak semmilyen segédeszközt vagy gyógyszert, és minden más kezelési módszerrel kombinálható.

A terápia nemcsak betegségek kezelésére, hanem megelőzésére is alkalmas. Az egész kezelést önkezelésként is végezhetjük saját magunkon. A kezelés utáni otthoni Dorn-féle gyakorlatok gondoskodnak a hosszú távú stabilitásról. Ez a módszer egy gyakorlati kezelés és kevés elméletet tartalmaz, azonban minél több háttérismerettel rendelkezik a terapeuta, és minél több tapasztalata van az alkalmazásban, annál tartósabb a terápia eredménye.

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Borban az egészség
  Egészségünk érdekében, akár minden nap ihatunk egy pohárka vörösbort, hiszen a benne található polifenolok javunkat szolgálják, viszont fontos a mértékletesség. Maximum két deciliter minőségi vörösbor az a mennyiség, ami még pozitív hatással bír.
 • Makrobiotikus táplálkozás
  A makrobiotika nem csak közönséges étrend vagy étkezési szokás, hanem alapvetően filozófiai életmód. Jellemzően egyfajta meggyőződés, hogy a mentális és fizikai állapot elválaszthatatlan egymástól.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST