2013. február 26., kedd 11:58

Az arany lenne az örök fiatalság titka?

Írta:  Hír24
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Ami jó volt Cleopátrának, nekünk is jó lehet.


Botox, meteoritport tartalmú bőrradír, ráncfelvarrás: ha az öregedés elleni harcról van szó, a nők nem ismernek lehetetlent. Néhányan egész odáig merészkednek, hogy bármit felkennek és bármit kipróbálnak, csak hogy a bőrük örökké selymes, sugárzó és feszes maradjon.

Néhány éve a kozmetikai cégek az aranyt is a szépség szolgálatába állították. Az aranypor tartalmú kencék körülbelül egyszerre terjedtek el az aranyreszelékkel díszített pezsgővel és csokival.

Mire jó?

A bőrápolással foglalkozó szakemberek szerint a vegytiszta, 24 karátos arany fiatalabbá és sugárzóvá teszi arcbőrünket, antioxidáns- és antibakteriális hatásának köszönhetően véd, miközben még a ráncokat is eltünteti. Túl jól hangzik, hogy igaz legyen?

Nos, bár a bőrgyógyászok kétkedve fogadják a szépségipar legújabb termékeit, arra hivatkozva, hogy ha egy nemesfémre a bolygó lakosságának legalább 5 százaléka érzékeny, akkor a fennmaradó 95 százaléknak sem tehet jót, az arany már évezredekkel korábban is bizonyított.

Az egyiptomi királynőről, Kleopátráról például köztudott volt, hogy – egyéb szépségápolási praktikái mellett – minden éjjel aranyport tartalmazó maszkban aludt, mert úgy hitte az arany segít abban, hogy a bőre sugárzó maradhasson.

De még a XVI. században élő, svájci-német orvos, Paracelsus is elismerte a nemesfém jótékony, sejtmegtartó hatását. Egy helyütt azt írta: „Iható formában szinte minden betegséget meggyógyít, megújítja a szervezetet.”

Szépségért bármit?

Az aranyport tartalmazó termékek gyártói is azt mondják, a készítmények teljesen biztonságosak és hatékonyak, hiszen az arannyal gyógyítás ősi módszer, nemcsak a szépséggel kapcsolatban, de lábszárfekélyes eseteket, sőt idegrendszeri rendellenességeket is sikerrel kezeltek vele.

Az aranyport tartalmazó kencék hatékonyságára tudományos bizonyíték egyelőre nincs. De ugyanígy nincs bizonyíték például a placentát, a kígyómérget vagy a bálnaköpetet tartalmazó szerek hatékonyságára, ennek ellenére ezek is népszerűek.

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Bőrbetegségek
  A bőrbetegségeknek csak kisebb része fertőző szemben azzal az elterjedt hiedelemmel, miszerint legtöbb bőrbetegség ragályos és a legkisebb érintkezésre is átterjedhet más személyre a betegség. Sőt, a fertőző bőrbetegségek sem mind ragályosak. Vannak olyan bőrbetegségek, amelyek csak bizonyos életkor felett támadják meg a bőrt, vannak olyanok, amely kórokozói a bőr egyéni hajlama alapján telepednek meg a bőrön, illetve van olyan, amelyet mikroszkopikus élőlények okoznak, mégsem terjed át közvetlenül egyik emberről a másikra. Ilyen pl. az örvsömör.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Tavaszi bőrmegújító tippek az üde arcbőrért
  A téli időszak a te bőrödet is kikészítette? Nem vagy egyedül: a kevesebb napfény, a fagy, a szél és a vitaminhiányos táplálkozás sokunk arcán nyomot hagyott. Itt a legfőbb ideje, hogy rendbe tegyük és felkészítsük tavaszra.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST