2013. január 04., péntek 08:56

Svéd gyógynövények

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A svédkeserű valóban egy olyan szer, amely sokféle panaszt kúrál, illetve enyhít. A svédkeserű valóban egy olyan szer, amely sokféle panaszt kúrál, illetve enyhít.
Jóval a modern orvostudomány létezése előtt az emberek gyógyítási céllal azon növényekre hagyatkoztak, amelyeket a kertjükben vagy az erdőben és a mezőn találtak. Ennek során kiderült, hogy számos különféle fűszer és gyógynövény létezik a legkülönbözőbb panaszok enyhítésére, sőt akár gyógyítására.


Különösen hatékonynak bizonyultak a gyógynövénykeverékek. A svéd gyógynövények is egy ilyen keverék, amely általános orvosságként ismert.

A svéd gyógynövények svédkeserű néven ismertek. Az eredeti recept, ahogyan a svéd gyógynövényeket összeállítják, állítólag egy svédtől származik, név szerint Dr. Claus Samsttól. Népszerűvé mindenesetre csak az osztrák Maria Treben által vált, aki a svéd gyógynövényeket megemlítette az Egészség Isten patikájából című, a növények gyógyerejéről szóló könyvében. Bár ő is Dr. Samstnak tulajdonítja a találmányt, de mivel róla szinte semmit nem tudunk, Maria Treben az a személy, aki a svéd gyógynövényekkel a legszorosabb kapcsolatba hozható.

A svéd gyógynövénykeverék valóban egy olyan szer, amely sokféle panaszt kúrál, illetve enyhít. Kötelező az alkalmazása a gyomor-bél traktus zavarainál. Belsőleg alkalmazva segít emésztési panaszoknál és serkenti az étvágyat. Külsőleg alkalmazva a svéd gyógynövényeket neurodermitisznél, izom- és ízületi fájdalmaknál használják. Fertőtlenítő, fájdalomcsillapító hatású, és serkenti a sebgyógyulást.

Ezen kívül az immunrendszerre gyakorolt meglehetősen pozitív hatást is tulajdonítanak neki. Felfedezésük óta a svéd gyógynövények az élet meghosszabbítójának számítottak. Dr. Samst állítólag több mint 100 évet élt a svéd gyógynövények napi bevételének köszönhetően. Mivel azonban erre nincsenek bizonyítékok, ezt a hatást jelenleg szkepticizmussal szemléljük.

Ha szeretnénk svéd gyógynövényeket beszedni, a gyógyszertárakban kapunk kész keverékeket, amelyek alkohollal készültek. Továbbá lehetőség van rá, hogy magunk állítsuk elő a svéd gyógynövénykeveréket, erre sok recept létezik, világszerte több mint 40 ismert. A legfontosabb keverékek a nagy és a kis svédkeserű.

 

Kapcsolódó elemek

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST