2013. március 07., csütörtök 10:23

Kőgyógyászat régen és ma

Írta:  Impulser Magazin
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A gyógyító hatás kiváltói az egyedi kristályszerkezetek, amelyek minden drágakőben jelen vannak. A gyógyító hatás kiváltói az egyedi kristályszerkezetek, amelyek minden drágakőben jelen vannak.
Már a középkorban is gyógyhatást tulajdonítottak a különböző köveknek. Különösen az ismert apáca és természetkutató, Hildegard von Bingen foglalkozott ebben az időben a kőgyógyászat kutatásával. Ennek során egy egész sor különböző drágakőnek vizsgálta az emberi testre, szellemre és lélekre gyakorolt hatását.


A tudósok és az orvosok ellenben a mai napig nem tudják elképzelni, hogy egy kő hogyan lehet hatással az emberi szervezetre. Az alternatív gyógyászat ezt a következőképpen magyarázza: a drágakövek főként az éteri területen hatnak, tehát egy olyan területen, amely a tudomány mérési módszereivel nem elérhető. A hatás kiváltói az egyedi kristályszerkezetek, amelyek minden drágakőben jelen vannak. Ezek a kristályszerkezetek hasonlítanak az ember életének alapelveihez. Így például egy nagyon rendezett kristályszerkezettel rendelkező kő olyan embert vonz, aki hasonló módon hajlamos a rendre az életben.

Az energiamezőkre is, amelyek az alternatív gyógyászat szerint minden embert körülvesznek és amelyeket a „csakra” szóval illetnek, sokféle hatással vannak a gyógykövek. Éspedig abból indulnak ki, hogy minden kő egy saját rezgéssel rendelkezik, amelyet színrezgésnek is neveznek, és mindegyikhez hozzárendelnek egy csakrát. Csupán a hegyikristály számít a kőgyógyászatban univerzális kőnek, és ezért mindegyik csakránál alkalmazható. Ezen kívül arra szolgál, hogy más köveket megtisztítson használat után, és új energiával töltse fel azokat.A modern orvostudomány nem sokat tud kezdeni a kövek gyógyhatásáról szóló állításokkal, mivel azok hatása a rendelkezésére álló tudományos eszközökkel nem mérhető. A tudósok ezért abból indulnak ki, hogy a kövek állítólagos gyógyereje csupán egy placebohatáson nyugszik. Ennek ellenére a gyógykövek ma nagy népszerűségnek örvendenek. Többnyire azokra a testtájakra helyezik fel őket, amelyek érintettek a betegségektől vagy károsodásoktól. Pszichés szinten is képesek hatni a kövek, amennyiben a páciens például egy bizonyos ideig mindig magánál hordja azokat.

Kapcsolódó elemek

  • A hagyományos kínai orvoslás (HKO) kialakulása és alapjai
    A hagyományos kínai orvoslás a szelíd gyógymódok közé tartozik, nem alkalmaz olyan technikákat és beavatkozásokat, amelyek káros mellékhatásokkal járnak, hanem elsősorban a test és szellem energetikai egyensúlyának mechanikai ingerlésen alapuló, vagy gyógynövényes terápiákkal való visszaállítására törekszik.
  • Bazsarózsa a gyógyászatban
    A bazsarózsa csodaszép: élénkpiros virágai mámorító illatot árasztanak. A bazsarózsát azonban nem csak a szépsége miatt szeretjük. Bár viszonylag ismeretlen, de az emberek a tüske nélküli rózsa gyógyhatásában is bíznak. A bazsarózsa erejét már évszázadok óta használják a gyógyászatban.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST