2013. március 13., szerda 14:57

Argánolaj, a marokkói E-vitamin-forrás

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Az alternatív gyógyászat szerint az argánolaj rendszeres bevételével akár a különböző daganatfajtákat is megelőzhetjük. Az alternatív gyógyászat szerint az argánolaj rendszeres bevételével akár a különböző daganatfajtákat is megelőzhetjük.
Az argánolajat az argánfa gyümölcséből nyerik. Egy olyan növényről van szó, amely kizárólag Marokkó bizonyos régióiban nő. Ott már sok évszázada hagyomány, hogy főleg a berber nők az argánfa olajának előállításával foglalkoznak.


Mi teszi ezt az olajat olyan különlegessé?

Az argánolaj főleg a magas E-vitamin tartalmáról ismert. Nem létezik a Földön más élelmiszer, amely ilyen magas arányban tartalmazná ezt a létfontosságú vitamint. Ezen kívül az argánolaj az aranysárga színével, intenzív illatával és enyhén diószerű ízével is kitűnik. Ezért néhány éve az előkelő éttermekben is egyre gyakrabban használják.

Fontos tudni, hogy az argánolaj azon olajok egyike, amelyeket a legnehezebb előállítani. Egyetlen liter értékes olaj előállításához kb. 30 kg gyümölcsre van szükség, ami kb. 5 fa teljes termésének felel meg. Átszámítva az előállítási időre ez azt jelenti, hogy egy liter argánolajhoz mintegy két teljes munkanapot kell betervezni. Ezzel magyarázható az is, miért az argánolaj a legdrágább olaj nálunk.

De térjünk vissza az argánolaj jelentőségére az emberi szervezet egészsége szempontjából. A magas E-vitamin-tartalom stimulálja a sejtnövekedést, és gondoskodik arról, hogy a hiányjelenségeket és egyensúlyhiányokat az egész szervezetben megelőzzük. Az úgynevezett fitoszterinek révén az argánolaj hatékonyan csökkenti a koleszterinszintet, sőt, az alternatív gyógyászat szerint az argánolaj rendszeres bevételével akár a különböző daganatfajtákat is megelőzhetjük. Az olajban lévő glükozid segítségével érhetjük el ezt, amely tumorgátló hatással rendelkezik.Amint látjuk, az argánolaj az elmúlt években mind kulináris, mind egészségügyi területen fényes karriert futott be. Ez a helyzet arra készteti az ipari vállalatokat, hogy beszálljanak az értékes olaj üzletébe. Mindenesetre van itt egy probléma: már vannak olyan cégek, amelyek ennek az olajnak egy olcsóbb változatát állítják elő az úgynevezett argánmandulából. Bár ezt a terméket is argánolajnak nevezik, összetevőiben és gyógyhatásában azonban nem közelíti meg a valódi argánolajat. Legyünk tehát óvatosak!

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Cseresznye, a finom egészség
  A nyár egyik kedvenc gyümölcse az istenek eledelének számító ropogós cseresznye, amelynek számtalan változata létezik. Azt viszont talán kevesen tudják, hogy milyen jótékony hatással bír szervezetünkre. Méregtelenít és tisztít, erősíti az immunrendszert, minden része valóságos csodaszer: húsa, magva és szára is gyógyító hatással bír.
 • Tavaszi bőrmegújító tippek az üde arcbőrért
  A téli időszak a te bőrödet is kikészítette? Nem vagy egyedül: a kevesebb napfény, a fagy, a szél és a vitaminhiányos táplálkozás sokunk arcán nyomot hagyott. Itt a legfőbb ideje, hogy rendbe tegyük és felkészítsük tavaszra.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST