2013. március 15., péntek 10:49

A betegségek megelőzése olcsóbb

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A betegségek megelőzése olcsóbb és hatékonyabb, mint egy már fennálló betegség gyógyítása. A betegségek megelőzése olcsóbb és hatékonyabb, mint egy már fennálló betegség gyógyítása.
A betegségek megelőzése olcsóbb és hatékonyabb, mint egy már fennálló betegség gyógyítása.


Európa-szerte megindult egy szemléletváltás, az emberek kezdenek odafigyelni az egészségükre, és egyre inkább hisznek a természetgyógyászati módszerek alkalmazásában. A mai egészségügy a maga egyre apróbb részterületekre tagozódásával inkább az adott betegséget gyógyítja és nem magát a beteg embert, pedig egy betegség gyógyulása nagyobb részben a saját gyógyulni akarásban áll, azután az orvos személyiségén múlik a maradék alkalmazott terápia.

Az előrecsomagolt konyhakész ételek, gyorséttermek korát éljük. Hippokratész mondta annak idején az örök érvényű mondást: „Táplálékod legyen gyógyítód!”
Ebből az következik, hogy nem mindegy, mit eszünk és mit iszunk. Természetesen itt is jelentkeznek különféle divatirányzatok, egyedi üdvözítő diéták, de ezek általában eltűnnek az idők során. Személy szerint kifejezetten károsnak tartom ezeket az irányzatokat, mert kivétel nélkül előbb-utóbb valamilyen hiánybetegség kialakulásához vezetnek. Véleményem szerint törekedni kell a friss alapanyagokból elkészített változatos táplálkozásra, és nem szabad elfelejteni, hogy a ma emberének megnövekedett a vitamin- és ásványianyag-igénye, ezért mindenképp szükséges táplálékkiegészítők használata is.A szív- és érrendszeri halálozás tekintetében, Magyarország előkelő helyet foglal el a világranglistán. A magasvérnyomás-betegség azért rendkívül veszélyes, mert a betegek 80%-ánál tünetmentesen alakul ki, hiszen nem is okoz panaszokat, és csak véletlenül, egy kivizsgálás alkalmával veszik észre. Fel kell hívni a figyelmet arra is, ami nincs a köztudatban, hogy a magas vérnyomás nem olyan, mint egy tüdőgyulladás gyógyulási folyamata. A magas vérnyomás fennállása esetén a betegség egy életen át tartó kezelést jelenthet, a kezelés mellett a beteg panaszmentessé tehető. Fontos tudni, hogy a tartós, magas vérnyomás hatására a létfontosságú szervek károsodásának az esélye nő.

A mozgásszervi megbetegedések tekintetében egy olyan tendencia észlelhető, hogy a degeneratív elváltozások egyre fiatalabb korban jelennek meg. Ennek egyik oka szintén divatőrület, a „fitnesz” világméretű elterjedése. A fiatalok a konditermekben bemelegítés nélkül nagy súlyokat emelgetnek, rosszabb esetben még anabolikus szteroidokat is használnak a jobb eredmény elérése érdekében. Ez rendkívül veszélyes, a célszerv károsodásán kívül nem érzik a terhelhetőségüket és túlterhelik ízületeiket. Mint mindenben, itt is a mértékletesség a fontos, maga a mozgás hasznos és szükséges, de az eredményhez végig kell járni az utat, mert a szervezet nem tűri a mulasztást.

Kapcsolódó elemek

 • 7 betegség, amely könnyen leolvasható a bőrről!
  A betegségek általában még idejében „jeleznek”. Vannak olyan ismertető jelek, melyekből arra következtethetünk, hogy valamilyen probléma van szervezetünkben. Figyeljünk oda az intő jelekre!
 • Egy cseppnyi odafigyelés
  Életünkért önmagunk felelünk, ne minden esetben hárítsuk orvosra a felelősséget testi és lelki épségünk érdekében, hiszen a betegség nem tartozhat az emberhez.
 • A stressz
  A stressz korunk leghangsúlyozottabb betegségei közé tartozik, amely alattomosan támad és alig tudjuk tetten érni.
  A stressz mai értelmében a fokozott és tartós idegesség, amely rendszerint egy vagy több állandó negatív ingerre adott állandósult válaszreakció a szervezet részéről.
 • Előzzük meg a bokasüllyedés okozta elváltozásokat
  A lábfej váza 26 csontból áll, közülük legnagyobb a sarokcsont. A talp három ponton támaszkodik, hátul a sarokcsonton, elöl pedig az öregujj és a kisujj lábközépcsontjának fejecsén. Atestsúlyunk viselését pedig a talpunk teszi lehetővé. A láb fokozott megterhelése esetén a boltozatot tartó izomzat kifárad, a sarokcsont pedig befelé dől, az ugrócsont előre-lefelé csúszik, és a láb haránt valamint hosszanti boltozata besüllyed. Ha a kialakult lúdtalp hosszú ideig, kezeletlenül fennáll, a lábcsontokat összekötő ízületekben gyulladásos betegségek lépnek fel.
 • AIDS-világnap - A megelőzés jegyében rendeznek programokat
  -
  Előadásokat és egész napos műhelyfoglalkozásokat szerveznek november 29-én, valamint jótékonysági gálaestet december 1-jén a HIV-fertőzéssel és AIDS-betegséggel szembeni védekezés és megelőzés elősegítésére, valamint a betegséggel kapcsolatos tabuk ledöntésére a Ferencvárosi Művelődési Központban.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST