2013. március 22., péntek 09:07

Fekete tea a szemekre

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A fekete tea nyugtató és antibakteriális hatású tanninokat tartalmaz. A fekete tea nyugtató és antibakteriális hatású tanninokat tartalmaz.
A fekete tea könnyebbséget jelent a megduzzadt és táskás szemekre, valamint ezen a területen a gyulladásokra és a beragadt szemekre.


Attól függően, hogy milyen hatást szeretnénk elérni, különböző alkalmazási módok közül választhatunk. A fekete tea úgynevezett tanninokat tartalmaz. Olyan anyagról van szó, amelynek nyugtató és antibakteriális hatása van a bőrre. A szemkörnyékre felhordva gondoskodik a szövetek duzzanatának lelohasztásáról és a frissítő hatásról. A következő alkalmazási lehetőségek léteznek.

Fekete tea duzzanatokra és táskákra

A szem körüli duzzanatoknál és táskáknál segít, ha a teafiltereket egyszerűen közvetlenül a szemekre helyezzük. Ennek során a következőket vegyük figyelembe:

-A szemre helyezendő fekete tea lehetőleg biogazdaságból származzon, és ne tartalmazzon aromákat vagy egyéb adalékanyagokat, amelyek a hatását befolyásolhatnák.
-Helyezzünk először két teafiltert rövid időre hideg vízbe. Végül nyomkodjuk ki, és mintegy 10 percre helyezzük a zárt szemhéjakra.
-Ennél a módszernél használhatunk meleg vizet is. A hatás ekkor kevésbé frissítő, de cserébe serkentjük a szemkörnyék vérellátását.

Hogyan járjunk el száraz és leragadt szemeknél?

-Hagyjuk a teát mintegy 3-4 percig állni, és végül hűtsük le. Ezután nedvesítsünk meg vele egy gézszövetet.
-Simítsuk a gézzel a zárt szemhéjakat kívülről befelé haladva, hogy a ráragadt váladékot eltávolítsuk, és a gyulladást ellensúlyozzuk.
-A teakezelés kiegészítéseként segíthet a könnyképződés serkentése, amennyiben az orrgyökünket gyengéden és körkörös mozdulatokkal egy ujjal masszírozzuk.Fekete teával az egész szemkörnyék frissítéséért

-Hagyjuk a teát 3-4 percig állni, majd hűtsük le. Töltsük végül egy jégkockatartóba, és tegyük egy időre a fagyasztóba.
-A kész tea-jégkockákat tegyük egy mosdókesztyűbe. Figyelem: ne érintsük a szemkörnyéket közvetlenül a jégkockákkal.
-A mosdókesztyűben található jégkockákkal simítsuk a szemünket a belső szemzugtól a nyirokerek mentén kifelé és lefelé.

Ezzel a módszerrel a fölösleges folyadék, amely a szemek alatti szövetekben található, könnyebben elszállítódik, így a duzzanatok elmúlnak, és az egész szemkörnyék felfrissül.

Kapcsolódó elemek

 • Szülőtársak segítik a látássérült gyermeket nevelőket
  -
  Mentorszülői hálózat jött létre annak érdekében, hogy gyermekük születésétől kezdve segítséget kaphassanak azok a szülők, akik látássérültként vállaltak gyermeket, illetve azok, akiknek a gyermeke látássérült - közölte a hálózatot működtető Vakok és Gyengénlátók Közép-Magyarországi Regionális Egyesületének alelnöke szerdán az MTI-vel.
 • A Crohn-betegség
  A Crohn-betegség a krónikus gyulladásos bélbetegségek közé tartozik, a gyomor- bélcsatorna gyulladásos betegsége, amely elsősorban a vékonybél alsó részét és a vastagbelet érinti. A Crohn-betegség krónikus betegség, kiváltó oka nem ismeretes. A betegség általában a fiatal korban jelentkezik és sok esetben évtizedeken keresztül át tart. A jelenleg alkalmazott gyógyszerek csak mérséklik a tüneteket. A Crohn-betegség kialakulásáért elsősorban a vastagbél toxintartalma a felelős.
 • Tea – szomjoltó gyógyhatással
  A tea a víz mellett a legszélesebben elterjedt ital a világon. Több mint 1000 különböző fajta van a piacon, amelyek ízben, aromában és színben különböznek.
 • Egészséges teák télre
  A gyógynövényteáknak jótékony hatásuk van a szervezetre. Ha kicsit megismerkedünk a különféle gyógynövényekkel, akkor képesek leszünk saját panaszainkon segíteni, vagy ezeket megelőzni.
 • A kávécserje leveléből készült tea jótékony hatással van az egészségre
  Az emberi egészségre jótékony hatással bíró összetevőket tartalmaz a kávécserje leveléből főzött tea - állítják a szakemberek.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST