2013. április 03., szerda 13:59

Kranioszakrális terápia

Írta:  IMPULSERMAGAZIN
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Ezt a speciális fejmasszázst csak abszolút hozzáértő kezekre bízzuk. Ezt a speciális fejmasszázst csak abszolút hozzáértő kezekre bízzuk.
Ez a terápia az alternatív gyógyászati kezelés módszerei közé tartozik, és az évek során a csontkovácsolásból fejlődött ki. Elnevezése a koponyából (cranium) és a keresztcsontból (sacrum) származik, tulajdonképpen egy speciális fejmasszázst takar. A kranioszakrális terápia alapjai azon a feltételezésen nyugszanak, hogy az egészséges szervezetben az agyban és a gerincvelőben lévő folyadéknak ritmikusan kell pulzálnia. Ez a pulzáló mozgás aztán átkerül a csontokra és a test összes szövetére, így biztosítva, hogy a szervezet energetikai egyensúlyban maradjon.


Az emberi koponyán a homloktól a nyakig varratok futnak végig, amelyek révén a csontok nem állnak szilárd összeköttetésben, hanem bizonyos mobilitást mutatnak fel. A kranioszakrális terápia szerint, ha nem adott ez a mozgékonyság, fájdalmas állapotok és sokféle más funkciózavar léphet fel a szervezetben.
Sok embernél blokádok vannak a koponyával és a gerincvelővel kapcsolatban, amelyek gondoskodnak arról, hogy a szervezet mozgékonysága korlátozódjon, és ennek következtében fájdalmak és más meghibásodások jöjjenek létre. Ha feloldjuk ezeket a blokádokat, ismét szabad lesz az energiaáramlás az egész szervezetben, és aktiválódnak az öngyógyító erők. Ez amúgy a páciens lelkiállapotára is pozitív hatással van.Fontos a kranioszakrális terápiában, hogy minden itt előírt gyakorlatot bizonyos ritmusban végezzünk el. Ez a ritmus biztosítja az agyi- és gerincvelői folyadék megfelelő pulzálását. Főleg ez a pulzáció okozza a terápia keretében a panaszok gyógyulását, illetve enyhülését.
A modern orvostudomány hiányolja mindenesetre, hogy a kranioszakrális terápia keretében végzett gyakorlatok hatékonysága eddig nincs kellően alátámasztva tudományosan. Sőt, fennáll a veszélye, hogy a szakszerűtlenül végrehajtott gyakorlatok károsodásokat okozhatnak a nyaki gerincszakaszon, a gerincoszlopon és a gerincvelőben. Fontos ezért, hogy a kranioszakrális terápiában csak abszolút professzionális kezekre bízzuk magunkat.

Kapcsolódó elemek

  • Shiatsu masszázs
    A masszázsnak nagy jelentőséget tulajdonítanak a természetgyógyászatban és az alternatív gyógyászatban. A hagyományos kínai medicinában létezik egy különleges masszázstechnika, amelynek hatásáról sokan meg vannak győződve. A shiatsu masszázs technikájáról van szó, amely a nyugati masszázstechnikákat és a tradicionális kínai medicinából ismert akupunktúrát kapcsolja össze.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST