2013. január 08., kedd 10:49

A biorezonancia-terápia módszere

Írta:  Impulser Magazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A biorezonancia-terápia során kizárólag a test saját energiáival dolgoznak. A biorezonancia-terápia során kizárólag a test saját energiáival dolgoznak.
Ezt a terápiás módszert Franz Morell orvos és Erich Rasche villamosmérnök hívták életre. A fogalom a görög „bios” ‒ azaz élet ‒ és a latin „resonare” ‒ vagyis rezeg ‒ szavakból tevődik össze. A terápiát gyakran nevezik MORA-terápiának is a két alapító nevének kezdőbetűiből összerakva.


A biorezonancia-terápia a test rezgéseivel, vagyis energetikai szinten dolgozik. A terápia alapja azon a tudáson alapszik, hogy minden élőlény információkat küld magáról, illetve egy egyedi elektromágneses mezővel rendelkezik.

A biofizikai vizsgálatok kimutatták, hogy az emberi szervezetben zajló anyagcsere-folyamatok elektromágneses rezgéseken alapulnak. A szervek is egy egyedi energiapotenciállal rendelkeznek. Mint a homeopátiában, ahol bizonyos növények rezgéseit viszik át az emberre, a biorezonancia-terápiában a frekvenciák befolyásolják a szervezetben zajló folyamatokat, hogy magát a szervezetet rávegyék a mérgek kivezetésére és az öngyógyító erők aktiválására.

A terápia során egy készülékkel dolgoznak, amelyet Dr. Franz Morell fejlesztett ki, és 1977 óta alkalmaznak. Különböző elektródák segítségével ‒ amelyeket a kézre, a lábra, az akupunktúrás pontokra vagy a szervek fölé helyeznek ‒ a készülék átveszi az egész szervezet rezgését.

Fontos a biorezonancia-terápia módszere szempontjából az az elképzelés, hogy a szervezet két különböző rezgésfajtával rendelkezik, mégpedig a fiziológiai és a patológiai rezgéssel. A természetgyógyászat már régóta foglalkozik energiamezőkkel, és ezt az ismeretet a legkülönbözőbb terápiás formákban, mint pl. a kőgyógyászatban és a színterápiában is alkalmazza.

A test saját frekvenciái az elektródákon keresztül a biorezonanciás készülékbe kerülnek. A fiziológiai és a patológiai rezgéseket ennek során elválasztják. A negatív rezgések megfordulnak, a harmonikus energiák felerősödnek, a diszharmonikusak legyengülnek, és végül a szervezetbe megváltozva kerülnek vissza. A biorezonancia-terápia során folyamatosan idegen energia nélkül, kizárólag a test saját energiájával dolgoznak.

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Borban az egészség
  Egészségünk érdekében, akár minden nap ihatunk egy pohárka vörösbort, hiszen a benne található polifenolok javunkat szolgálják, viszont fontos a mértékletesség. Maximum két deciliter minőségi vörösbor az a mennyiség, ami még pozitív hatással bír.
 • Makrobiotikus táplálkozás
  A makrobiotika nem csak közönséges étrend vagy étkezési szokás, hanem alapvetően filozófiai életmód. Jellemzően egyfajta meggyőződés, hogy a mentális és fizikai állapot elválaszthatatlan egymástól.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST