2013. április 23., kedd 13:18

Napi négy ölelés kel a túléléshez

Írta:  HT
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)

„Napi négy ölelés kel a túléléshez, nyolc a szinten tartáshoz, és tizenkettő a gyarapodáshoz.”
Virginia Satir

 
Egy nap olvastam egy cikket az ölelésről, és annak fontosságáról, melyben ez az idézet nagyon megfogott. És egy hirtelen ötletem támadt, és beütöttem a Google keresőjébe, hogy Ölelés és találtam is pár nagyon aranyos képet ölelkező állatokról, néha igen furcsa párosításban. Macska kutyát ölel, majom cicát ölel, cica kisbárányt ölel, koala medvék ölelkeznek, farkas anya öleli a kölykét stb.
És találtam embereket is, de nagyon megrázott. Ugyanis alig láttam boldog arcokat! Valóban addig várunk az öleléssel, amíg már a társunk, barátunk, ismerősünk ránk omlik végső elkeseredésében?
Te mikor öleltél meg, vagy téged mikor öleltek meg csak úgy szeretetből mikor veregették meg a vállad csak úgy barátilag, minden hátsó szándék nélkül?
Pedig semmibe sem kerül, és sokszor többet ér, mint bármilyen ajándék, szép szó, pénz, bármi! És mégis ki ment a divatból, az etikett nem engedi meg, furcsán néznek rád, megölelném, de mit szólna hozzá? Csak úgy jól esne az érintése, a szeretete, az illatát érezni, a lelkét kicsit megérinteni szeretetből csak úgy!  És valahogy mégis mi emberek szeretetünket főleg anyagiakkal, ajándékkal, próbáljuk kifejezni, és ott van mögötte az igaz szeretett? Mert anélkül semmit nem ér, lehet bármilyen értékes, bármilyen luxus, csillogás, üres marad, ha a lelket nem töltjük meg szeretettel.
Figyeljük meg, ha összefutunk egy ismerőssel, baráttal mit csinálunk? Egymásra köszönünk, és megkérdezzük, mi van veled rég láttalak? És jön a szokásos á ne is mond, és a panaszkodás

Á ilyen melegbe, jöhetne már egy kis eső,
Á esik ez a vacak eső, jöhetne egy kis meleg napsütés.
Á hideg van, havazik borús az ég, jöhetne már a nyár.

És eljön a nyár, ahogy megrendeltük, és minden kezdőik előröl. Hurrá most már a meleg miatt panaszkodhatunk megint, hurrá végre egy kis változatosság! Ez tényleg nagy öröm! Két napig! Aztán megint a - de jó volt télen, nem volt ilyen meleg!
És így telnek el az évek, így teltek az nagyszüleinké, így a szüleinké, és így telik a miénk is! Miét? Azért mert ezt hoztuk, ezt haljuk, ezt szoktuk meg. Ezt adjuk tovább!!
És mikor jön el az az idő, mikor mindig olyan lesz az időjárás amilyet mi akarunk? Most!

-          Most?
-          Most hogy?

Úgy ahogy az öreg székely bácsi mondta a nyájára vigyázva. Neki mindig olyan az idő amilyennek akarja!

-          Hogy?
-          Hogy? Elmondom. Egyszerűen!

Elfogadja mindig azt amilyen idő van, és örül, ha esik, örül, ha fúj és utána örül annak, hogy süt! Igen tudom hosszú az út az egyszerűségig! Csak élni, örülni mindannak amink van, amit kaptunk az Istentől, Univerzumtól, Allahtól, hívja mindenki aminek akarja! Végül is ugyan arra gondolunk. Akibe kapaszkodunk, ha bajban vagyunk. Amikor már nem látunk kiutat, amikor végső elkeseredésünkben eszünkbe jut, hogy ezen már csak ő segíthet! Talán ezeket a sorokat is már azért olvasod, hogy megoldást találj!
Elkel keserítselek. Én nem tudok rajtad segíteni! Az utat viszont megmutathatom, de az úton neked kel végig menned, csak Te segítesz magadon! Te kel kiegyezz magaddal. Ne veszekedj magaddal, zárj le minden vitát. Indulj tiszta lappal! Ne szidj senkit, azért ami veled történt, te vagy a sorsod kovácsa!
 

-          Persze neked könnyű!
-          Tényleg? Hisz nem is ismersz! Tudod ki vagyok? Min mentem át?
-          Nem. De akkor is! Én nem vagyok képes erre!
-          Elárulok egy nagy tikot neked! Pár éve én is ezt mondtam! És az a poén, hogy akkor én is egyetértettem veled, és magammal is és „büszke is voltam rá” Szidtam mindent, és mindenkit! Bezzeg én így meg úgy csinálnám! Igen szám az volt, de csinálni, na azt nem!
-          Na, erről beszélek, látod! – mondod
 

De volt az a mélység az én életemben is, amikor már nem láttam más kiutat. Betegségek, baleset, sikertelen műtét, szakmám feladása, mivel fizikai munka nem jöhetett szóba többet. Hosszas sikertelen rehabilitáció, orvosról orvosra járás, sikertelen álláskeresés. És a vele járó kudarcok, túl idős, 2 nyelv profi szinten, Manager alkat, iskolai végzetségek, diploma! HR-s érti a dolgát, tudja kit kel behívni ugye állás interjúra! Nem bántásként, hisz ő is csak a dolgát végzi, és meg szeretne élni! Csak az a feladata, hogy akarva akaratlanul sorsokról, családok megélhetéséről döntsön másodpercek alatt, egy személytelen az elvárásoknak megfelelni próbáló, és sokszor a valóságot teljesen eltakaró, hamis pappír alapján!
És ekkor jó a család, a barátok, és a sors, hogy oda vezet ahol az utamat kel járnom!

És rávezetett arra, hogy mit várok én a világtól, mikor haragszom az egészre, és úgy szar minden ahogy van. Elegem van. Ki akarok repülni, el innen. Hagyjon mindenki békén! Depi. Bezárkózás, önrombolás! Folytassam?
Na és amikor ebből is elég, és marad még egy kis pici láng akkor azt ápolni, óvni kel, mert az a kis láng az utolsó mentsvár. Az a kis láng, ami néha fel-felvillan mikor mersz egy kicsit álmodni, álmodozni! Ez lehet a fény az alagút végén! Az utat viszont neked kel megtenni az alagút végéig, hogy elérd a fényt! De van egy jó hírem is! Képes vagy rá! Hisz én is és sok más sikeres ember, akire most irigy vagy megtette már ezt az utat. És elárulok egy titkot most neked! Ő sem különb, mint TE! Semmiben, de semmiben! Pont olyan szervei vannak, mint neked, neki is vér folyik az ereibe, stb. Őt is az Isten teremtette, vagy az univerzum, vagy csak úgy lett, ahogy te, vágyakkal, álmokkal, célokkal, tökéletesnek teremtve!  Csak ő tett is a céljaiért, nem panaszkodott, falakat rombolt le, és tette a dolgát! Az más kérdés, hogy milyen úton, milyen utat. De az legyen az ő lelkiismerete! Én hiszem, hogy a becsületességnél, tisztességnél nincs egyenesebb, rövidebb út! Dehogy nincs! Gyorsan meggazdagodni! Építeni az EGO-t. Senki meg semmi nem számit csak ÉN! És élni gazdagon, boldogtalanul, égni belül, mogorván, és kifele mutatni a szépet, a jót, a tökéletest! Nem hiszem, hogy ez a jó út! Ezért őrizd azt a kis lángot!   Csak arra tudsz építkezni! De arra kel is! Bíz magadba!
 

-          De hogyan, hisz már annyi mindent kipróbáltam, nekem semmi nem sikerül, én olyan szerencsétlen vagyok, minden összedőlt! Tegnap is …
-          Tegnap, és tegnapelőtt, és a múltkor, meg a gyerekkorom! ZÁRD LE!
 

Talán itt követjük el az első hibát, mindig a múltban élünk mindig a múlttal foglalkozunk, és abból is csak a rosszal. Miért csak azzal vagyunk elfoglalva? Aztán néha felcsillan egy-egy remény, na majd most jó lesz, talán. Aztán jön megint a „ á de a múltkor is” ez meg az! NEM Felejtsd ezt el! Erre akarsz építkezni? A kudarcra, a sikertelenségre, ez motivál? Biztos ezt akarod? Ez hova vezet szerinted? Megmondom. Oda ahova a múltkor! És ahova, ha így fojtatod, legközelebb is oda fog vezetni! Vess véget ennek! Értsd meg, hogy a szónak gondolatnak teremtő ereje van! Az vagy amit gondolsz, az van amit gondolsz! Aggódsz, hogy elesik a gyerek? El is fog! Te teremtetted be is jött! Aggódsz az egészségedért? Megbetegedtél! Igen ezt is megcsináltad! Ezek után miért hiszed azt, hogy ha ezeket a rossz dolgokat be tudod már profin vonzani, akkor jót meg nem? Gondolkodtál már ezen? Azt ajánlom, próbáld ki! Hisz látod, a rosszal már működik! Gondolj bele, ha a sok rossz kavargó gondolat helyett csak jóra gondolnál, mennyi jó is történhetne veled?

-          Igen, de én kevés és kicsi vagyok hozzá, hogy megváltoztassam a világot!
-          Igen ezt én is pont így gondoltam! Aztán halottam Bőjte Csaba testvér egyik igen szép gondolatát.

 

„ Nem hiszed el, hogy vannak jó emberek is a világon?
Kezdj el valami jót cselekedni, és nézd meg hányan állnak melléd”
                                                                                 Bőjte Csaba szerzetes
 

Valahol ezért is írtam le én is ezeket a sorokat, bízva abban, hogy a saját példámon keresztül segíthetek olyan embertársaimon, akik ebben a csodás világban képesek meglátni a szépet, a jót, és a jövőjükre, a jövőnkre gondolni pozitívan, jó szándékkal ölelésben, szeretetben!

És végezetül legyen ez egy felhívás. Elindult bennem egy gondolat, hogy mutassuk meg mi emberek, hogy van még szeretet a földön, van még mosolygó arc és tudunk pozitívan gondolni a jövőnkre! Készítsünk egy óriási fotóalbumot, amelyben a ti, a mi képeink vannak, ahogy átöleltek egy kedves embert, szülőt, nagyszülőt, testvért, ismerőst, ismeretlent, csak úgy, szeretetből, tiszta szívből, emberségből! Hiszem, hogy így nagyon sok pozitív energiát sugároznunk mindenkinek! És ha néha nehezen indul a nap, csak ránézünk ezekre a fotókra és energiát, egy kis örömet, és annál nagyobb szeretetet meríthetünk belőlük, belőlünk! Mert én hiszem, hogy szeretettel, jó szándékkal hegyeget vagyunk képesek megmozgatni, ha kel! Ha ti is így érzitek, This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. egy ölelkezős fotót!
 
 

Kapcsolódó elemek

 • 10 lelki jó tanács
  Nem tudjuk megígérni, hogy mindenkinél beválik, működik, de a mai rohanó világban érdemes megfontolni. Sok óriásinak tűnő probléma egy kis odafigyeléssel, más szemszögből, egy mély levegővétel után újra nekifutva sokkal tisztábban, megfontoltabban könnyebben legyőzhetővé válik. Nos lássuk melyek is ezek!
 • Egyszerűen szeretet
  Bármennyire is háborog a világ, melynek végtelen sok problémája körülvesz minket, mindig találhatunk egy biztos pontot, ahol nyugalmat és feltöltődést kaphatunk: ez a szeretet.
 • A házasság jobban boldogít, mint a magas fizetés
  -
  A házasság jobban boldogít, mint a magas fizetés, a mélyen vallásos hit vagy a gyermekáldás - áll a brit statisztikai hivatal tanulmányában.
 • Gyógyító erő van az odafigyelésben
  Egy új kísérlet szerint az odafigyelés és a törődés önmagában is gyógyító erővel bír, és ezt a hagyományos orvoslás képviselőinek is figyelembe kellene venniük.
 • Így működik a szeretet
  Valentin nap ide vagy oda, ez zajlik az agyunkban, amikor valakihez érzelmileg kötődünk.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST