2013. április 25., csütörtök 11:58

Szerepek a szexualitásban

Írta:  Aranyos Zsolt
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(2 szavazat)
szerepek-a-szexualitasban szerepek-a-szexualitasban
Ha a párkapcsolatunkra gondolunk, milyen érzéseink támadnak? Szívesen beszélünk róla vagy inkább panaszkodunk? Kiszállnánk belőle vagy azt kívánjuk, bárcsak örökké tartana?


Divatos arról beszélni, hogyan valósítsuk meg önmagunkat. A határokat széttéptük, és az a legfontosabb, hogy nekünk legyen jó. Nem számít, ki mit gondol, és persze lehet, hogy az eszközök sem számítanak a végső cél eléréséhez. Végül az önmegvalósítás egy ördögi kört rajzol, ami magával ránt, és nincs többé kiszállás.
A szexualitás is az önmegvalósítás eszköze lett. Elsősorban örömszerzésre, szerelmi beteljesülés élményére használjuk, és elfelejtettük, hogy eredeti rendeltetése az lenne, hogy a teljes és fenntartás nélküli önátadást, egyenlőséget megéljük. Nem mindegy tehát, kivel osztjuk meg szexuális intimitásunkat, hiszen ez az a hely, ahol sebezhetőségünket félelemmentesen felvállalhatjuk. Egymás előtt levetkőzve, megmutatva, kik is vagyunk valójában.

A természetben minden úgy van megalkotva, hogy legyen ellentétes párja, ami által szüntelen kiegyensúlyozhatják egymást. Oxigén–szén-dioxid, fent–lent, hideg–meleg, bőség–szűkölködés. A nő és a férfi két ellentétes módon működő ember a szexualitásban is. Egyik sem élvezhetne előnyt a másik rovására. Akkor tudnánk testileg-lelkileg beteljesülést, örömöt szerezni önmagunknak, ha figyelembe vennénk, mire van szüksége párunknak. Kutatások igazolták, hogy a nők elsősorban a gyengéd érintést, simogatást, az ezek által kiváltott gondolatokat, érzelmeket részesítik előnyben, míg a férfiak vágyát a vizuális látvány kelti fel.A párkapcsolatok további problémája a megfelelő ismeret és a kommunikáció hiánya. A párok félnek kimondani, mire vágynak, vagy ha kimondják, az inkább veszekedés, vádaskodás; vagy nem is tudják, mit akarnak, ezért nem is kezdeményezik a beszélgetést. Így a szexuális vágyak rejtve maradnak, nem tudnak beteljesülni. Mindössze idő és helyzet kérdése, mikor fog ez felszínre törni. A vége megcsalás vagy válás. Továbbá, ha a párok nem veszik figyelembe egymás bioritmusát, és pl. a férfiak önmagukból kiindulva rendszeresen „letámadják” párjukat a gyors kielégülés reményében, ne gondolják, hogy ez hosszú távon nem bosszulja meg magát.
A különbözőség többek között három fontos dologra szeretne megtanítani. Türelem, önmegtartóztatás, önzetlenség. Ahhoz, hogy együtt éljük meg a mély egyesülést, igazi intimitást, türelmesen oda kell figyelnünk párunk mozdulataira, visszajelzéseire.

Kapcsolódó elemek

 • A DUREX FILM A LÉNYEGRE TAPINT
  A Durex érzelmi töltésű filmje bemutatja a technológiai újítást, amely megváltoztathatja szexuális életünket.
  2015. március 12 – Egy hétig tartó nemzetközi találgatást követően a Durex a tegnapi nap bemutatta azt a várva várt okostelefonos megoldást, amely örökre megváltoztathatja szexuális életünket…
 • Szexbe fojtott veszekedés - Mit mond erről a szakember?
  Ön képes arra, hogy órákig duzzogjon és ne engedje partnerét közeledni? Nem kevesen vannak, akik szerint az ágy kiváló hely arra, hogy félretegyék, sőt megoldják problémáikat. De lehet, hogy ezzel csak szőnyeg alá söprik a gondokat?
 • Nem kizárt, hogy pezsgőfürdőtől esik valaki teherbe
  Bár a spermiumok a női testben megfelelő körülmények között akár öt -het napig is életképesek, a tüszőből kiszabadult petesejt átlagos élettartama mindössze 12-24 óra. Így ha sikerül behatárolni az ovuláció időpontját, már „csak” az együttlét(ek) tökéletes időzítésére kell összpontosítani.
 • Legnagyobb hibák, amit a nők elkövethetnek az ágyban
  Az orgazmus színlelése nem jófejség, és ha ezt sűrűn csinálja a nő, egyre távolabb kerül a boldog, kiegyensúlyozott szexuális élettől. Azzal a kérdéssel nem szabad megalázni semelyik férfit sem, hogy "ennyi volt?", ami nagyjából egyet jelent azzal, hogy ennyit tudsz? ÉS azt a hibát is sok nő elköveti, hogy a gyönyör helyett azzal foglalkozik, hogy behúzva tartsa a hasát szex közben.
 • Csak a munka, a pénz és a Csak a munka, a pénz és a szex
  Előre bocsájtom, senkire nem szeretném a saját ízlésem ráerőltetni, de én nem szeretem a tehetségkutatónak nevezett műsorokat. Mégis, arra jó, hogy bemutassa, hol tart az emberek ízlésvilága, és mit tartanak tehetségnek. A legtöbb megzenésített dalszöveg a szerelemről szól, ismerjük, szeretjük, énekeljük őket, csak egy baj van: nem tudunk szerelmesek lenni! Úgy látom, sokan azt sem tudjuk, milyen igazából szerelmesnek lenni, szeretve lenni és szeretni a párunkat.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST