2013. május 02., csütörtök 13:42

A gyógyszer, ami megelőzi a mellrákot

Írta:  Hír24
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A csodaszer nem új találmány, már évek óta ismerjük.


A Tamoxifent már régóta ismerjük, ugyanis egyike azoknak az antihormonoknak, amelyet a mellrákban szenvedő pácienseknek írnak fel. A gyógyszer ugyanis csökkenti a szervezetben lévő női hormon, az ösztradiol mennyiségét, amelyet már több daganatfajtával, köztük a mellrákkal is összefüggésbe hoztak.

A brit egészségügy egy friss kutatás eredményét követően most arra készül, hogy a gyógyszert megelőzés gyanánt felírja majd azoknak a nőknek is, akik az átlagosnál nagyobb kockázattal élnek. A londoni Queen Mary Egyetem által végzett vizsgálat szerint a szer legalább 40%-kal csökkenti a rákos megbetegedés kialakulásának valószínűségét: pont úgy, ahogy a sztatinok csökkentik a szívbetegségek valószínűségét az arra hajlamosak körében.

Jack Cuzick kutatásvezető egyébként megosztotta a kutatás legfontosabb számadatait is: ezek közül a legérdekesebb, hogy a vizsgálatban részt vevő 83 ezer nőnél 1-2 év Tamoxifen szedést követően 38%-kal csökkent a mellrák kialakulásának valószínűsége. 5 év után ez a szám már 42% volt. És még azoknál is 25% maradt, akik időközben abbahagyták a pirula szedését.

Kapcsolódó elemek

 • Rózsaszín nap Salgótarjánban
  -
  Salgótarján, 2014. október 3. Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke (b2) és Frances Goodfriend, M. André Goodfriend, az amerikai nagykövetség ideiglenes ügyvivőjének felesége (k) a mellrák elleni küzdelem világnapja alkalmából tartott rendezvényen Salgótarjánban 2014. október 3-án. 
 • Előzzük meg a bokasüllyedés okozta elváltozásokat
  A lábfej váza 26 csontból áll, közülük legnagyobb a sarokcsont. A talp három ponton támaszkodik, hátul a sarokcsonton, elöl pedig az öregujj és a kisujj lábközépcsontjának fejecsén. Atestsúlyunk viselését pedig a talpunk teszi lehetővé. A láb fokozott megterhelése esetén a boltozatot tartó izomzat kifárad, a sarokcsont pedig befelé dől, az ugrócsont előre-lefelé csúszik, és a láb haránt valamint hosszanti boltozata besüllyed. Ha a kialakult lúdtalp hosszú ideig, kezeletlenül fennáll, a lábcsontokat összekötő ízületekben gyulladásos betegségek lépnek fel.
 • AIDS-világnap - A megelőzés jegyében rendeznek programokat
  -
  Előadásokat és egész napos műhelyfoglalkozásokat szerveznek november 29-én, valamint jótékonysági gálaestet december 1-jén a HIV-fertőzéssel és AIDS-betegséggel szembeni védekezés és megelőzés elősegítésére, valamint a betegséggel kapcsolatos tabuk ledöntésére a Ferencvárosi Művelődési Központban.
 • Az alkohol: kismértékben gyógyszer, nagymértékben méreg
  A művészeket is folyamatosan foglalkoztatja az ital okozta állapot leghűbb ábrázolása, kifejezése, éppúgy, mint a tudósokat az ivási szokásokat vizsgálva.
 • A rák kockázatának génvariációt fedeztek fel
  -
  A mell-, a prosztata- és a petefészekrák kockázatát növelő számos új génvariációt fedeztek fel egy a maga nemében minden korábbinál nagyobb szabású új vizsgálatban, ami új utakat nyithat a rizikócsoportba tartozó páciensek szűréséhez és jobb gyógyszerek kifejlesztéséhez.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST