2013. május 07., kedd 13:34

Háziszerek cellulitra – így segít a váltózuhany

Írta:  IMPULSERMAGAZIN
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Ha a legtöbb nőhöz hasonlóan mi is cellulittól szenvedünk, létezik néhány háziszer, melyekkel jelentősen javíthatjuk a bőrképünket. Mindenesetre sok türelemre és kitartásra lesz szükségünk.


A cellulit nem súlykérdés

A legtöbb nő küzd a csúnya horpadásokkal a combján és fenekén. Természetesen a cellulit hangsúlyosabb, ha kissé többet nyomunk a mérlegen, de a karcsú, sportos nők is érintettek. A cellulitot a népnyelv narancsbőrnek is nevezi, mivel a narancs felületi struktúrája nagyon hasonlít a cellulitos bőrre. A cellulit a cellulitisszel ellentétben, amely egy gyulladásos betegség, tisztán kozmetikai probléma. A csúnya horpadások a bőr alatt azért jönnek létre, mert a nőknél a bőr alatti zsírszövet laza, és laza kötőszövet tartja. A növekvő életkorral megereszkedik a kötőszövet, és a bőr alatti zsírszövet láthatóvá válik. A férfiaknak más elrendezésű kötőszöveti rostjaik vannak, és alacsonyabb hányadú zsírszövetük. Életük során a nők 90%-ának lesznek látható horpadásaik a bőr alatt.Háziszerek narancsbőr ellen

Ha cellulitban szenvedünk és tenni szeretnénk valamit a bőrképünkért, elsősorban fegyelemre és kitartásra van szükségünk. A legjobban úgy tudjuk kezelni a narancsbőrt, ha a bőrünk vérkeringését az érintett területeken fokozzuk. Az állóképességi sportágak is nagyon hasznosak – különösen az úszás segít, ha hadat akarunk üzenni a horpadásainknak.
A váltózuhany egy hatékony háziszer cellulit ellen. A váltakozó vízhőmérséklet és a víz nyomása serkenti a vérkeringést, és javul a bőrképünk. Mindenesetre a váltózuhanyt naponta alkalmazzuk.
A víz hatását még fokozhatjuk, ha a zuhanyt követően a lábunkat és fenekünket egy luffaszivaccsal ledörzsöljük. Kezdjük a masszázst alulról, haladjunk felfelé, és vezessük a szivacsot enyhe nyomással és körkörös mozdulatokkal a bőrünkön.

A kávés-mézes pakolás is jó háziszer cellulit ellen. Keverjünk el a maszkhoz 6-10 evőkanál kávézaccot 3-4 evőkanál mézzel. Vigyük fel a maszkot az érintett bőrterületre, és hagyjuk kb. 5 percig hatni. Ezt a keveréket enyhén masszírozzuk be a bőrbe, majd az egészet öblítsük le alaposan meleg vízzel a zuhany alatt. A pakolás fokozza a vérkeringést, gyengéd bőrradír és feszesíti a bőrt. Hetente 1-2-szer alkalmazzuk a maszkot cellulit ellen.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST