2013. május 16., csütörtök 08:58

Műanyag világ, műanyag kapcsolatok

Írta: 
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Műanyag kapcsolatok? Műanyag kapcsolatok?
Életünk részévé vált a műanyag. Nélkülözhetetlen, hétköznapi tevékenységeinket könnyítő, szórakoztatásunkat segítő tárgyak készülnek belőle. Azonban úgy tűnik, hogy magánéletünkbe is beszivárgott a műanyag. Magabiztosan, kéz a kézben, mosolyogva kószálunk a világ labirintusában, szerelmek születnek, házasságok köttetnek. Boldogan otthonra találunk. De abban a pillanatban, amikor tűzforró helyzetbe kerülünk, könnyen kiderül, mennyit ért és milyen alapra épült várban lobog szerelmünk zászlója.


A mindennapi terhek cipelése közben jól esik egy szerető ölelés, bátorító, kedves szó, együtt érző pillantás. Egy segítő kéz ott, ahol a lankadt kezek erőtlenül hullnak le a nehéz súly alatt meggörnyedt test mellett. De ki az, akitől mindezt elvárhatjuk, aki megadhatja nekünk? Ki az, akire számíthatunk, ha valóban zúg a vihar, vagy a mindent felperzselő tűz égeti életünk kertjét? Ki másra, mint arra, akiben megláttuk a jövőnket, akivel elterveztük, hogy egy életen át, csak vele!
Sokszor pont attól kapjuk a legfájdalmasabb szavakat, akitől nem várnánk. Ő az, akinek nem lehet elmondani, mert úgy sem érti meg, úgy sem figyel rám. Ő az, aki mindig mással van elfoglalva, aki mindig mindenkinek ráér, csak nekem nem!Előfordulhat, hogy a párkapcsolat is mesterségesen létrehozott, „műanyag” kapcsolat lesz két olyan ember között, akik valójában sohasem találtak egymásra? Lehet, hogy nem bújtak egymásba, mert sohasem érezték a késztetést, hogy felfedezzék párjuk rejtett kincses szobáját, ahová csak az léphet be, aki rászolgált a bizalomra. Maradt a felszín, az „óriásmolekula”, a külső szépség, a vagyon, a társadalmi pozíció. Ezeket a hiánypótló, műanyag érzéseket, elgondolásokat bevitték mindennapi életükbe, azt üzenve, hogy így is lehet.
Egyszer minden párkapcsolatban véget ér az álmodozás, hogy felváltsa a kiábrándulás, a „ja, hát te ilyen is tudsz lenni?” – szakasz. Ezt senki sem kerülheti ki. Ha viszont ezen a két „próbatételen” átmennek a párok, utána lehet belebújni, felfedezni a kincses szobát.
Úgy látszik azonban, hogy kevesen akarnak belépni az ajtón. Pedig egyedül a másik titkos kamrája védhet meg a tűz próbájától. Ha bánatosak, szomorúak vagyunk, ott mindig védelemre, szeretetre, bizalomra, otthonra találunk.
A műanyag jellemzője, hogy égése során veszélyes, rákkeltő anyagok szabadulnak fel, és mérgező melléktermékek keletkeznek. Nekünk kell eldöntenünk, hogy milyen anyagból építjük fel párkapcsolatunkat, számolva azzal, hogy a tűzpróba nem marad el.

Kapcsolódó elemek

 • Bevált tippek vitás helyzetekre?
  Klára és Péter több éve élnek házasságban. Gyermekeik felnőttek, mondhatni kirepülő félben vannak. Azt írják, hogy kezdetben minden olyan szép volt. Az érintés, a mosoly, a beszélgetések, az utazások, a közös álmok, a csók, a szex… egyszóval egymásra találtak. Nemrég azonban azt fedezték fel magukon, hogy már nem annyira kívánják egymást, egyre többet veszekednek. Kérdezik, mivel tehetnék még változatosabbá az életüket és hogyan uralkodjanak magukon, ha a partnerük olyat tesz, ami felidegesíti a másikat? Hogyan találhatnának vissza egymáshoz?
 • Fából vaskarika? A változástól való félelem
  Létezik tökéletes párkapcsolat?
  Képzeljük el, milyen lenne a tengerparton, két pálmafa közé felállított, kényelmes hintaágyra lefeküdni úgy, hogy hűs üdítőket, ízletes ételeket, lédús gyümölcsöket és különleges édességeket szolgálnának fel. Este pedig a naplemente látványa után lágy, simogató szellő álomba ringatna. Ugye nem szívesen ébrednék fel és jönnénk vissza egy szmogos nagyvárosba?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST