2013. május 29., szerda 12:02

Házi módszerekkel a fejfájás ellen!

Írta:  IMPULSERMAGAZIN
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Házi módszerekkel a fejfájás ellen! Házi módszerekkel a fejfájás ellen!
A fejfájás sok ember életét keseríti meg. Majdnem mindenki átélte már – a migréntől a tenziós fejfájásig. A lüktető homlok vagy halánték idegesítő, akadályoz a munkában vagy nem hagy aludni. Sokan szívesebben próbálkoznak házi módszerekkel eltüntetni a kínzó fejfájást, mint hogy rögtön a patikába menjenek gyógyszerért. De mi az, ami használhat?


Eleget iszunk?

Ha túl keveset iszunk, azzal kiprovokálhatjuk a fejfájást. Folyadékhiány esetén a vér sűrűbbé válik, és lassabban szállítja az oxigént a szövetekbe. Az agy is szenved ettől, és fejfájással reagál. Ezért már megelőzésképp elegendő (1,5-2 liter) vizet kell inni a nap folyamán elosztva. Ha már fellépett a fejfájás, egy pohár víztől ne várjunk csodát, azonban ha valóban a folyadékhiány volt az oka, fél liter víz megivása után fél órával van esély rá, hogy elmúljon.

Borsmentaolaj a halántékra

A mentaolaj egy bevált és tudományosan vizsgált házi gyógyír a tenziós fejfájásra. Az olajban lévő mentol valószínűleg ingerli a bőr hidegreceptorait, és ezáltal hidegérzetet hoz létre a bedörzsölt helyen. A borsmentaolajat azonban ne masszírozzuk hígítatlanul a halántékba, mert izgatja a bőrt. A hígított oldatok tűnnek elfogadhatónak. A migrénben szenvedők ellenben inkább tartózkodjanak a mentaolajtól. Az olaj aromás illata ártalmas lehet, mivel a migrénes betegek roham közben általában nagyon érzékenyek a szagokra.Ha feltöltődünk oxigénnel, az száműzi a fejfájást?

A fejfájásban szenvedők gyakran hiszik, hogy a szoba „sűrű levegője” a hibás. Automatikusan kinyitják az ablakot, és nagyokat lélegeznek. A friss levegő gyakran sokat jelent, ha valakinek tenziós fejfájása van. Ez nem annyira az oxigénen múlik, mint inkább azon, hogy az érintett egy kis időre kikapcsol, és ez oldja a stresszt. Még jobb, ha egy sétát teszünk a szabadban. A migrénre panaszkodók ellenben nyugalmat keresnek, és inkább besötétítik a szobákat.

Enyhíti a panaszokat egy halántékmasszázs?

A fejfájós betegek gyakran szorítják kezüket a fájdalmas helyre. Némi nyomást gyakorolnak a halántékra vagy körkörös mozdulatokkal masszírozzák a területet, hogy a fájdalom alábbhagyjon. Ha feszültség váltotta ki a fejfájást, a nyaki vagy a halántékmasszázs segíthet, migrénes rohamnál ellenben az ujjnyomás csak rövid távon használ – ha egyáltalán használ valamit.

Kapcsolódó elemek

 • Így tudsz megszabadulni a makacs fejfájástól ezzel a mágikus itallal!
  Aki gyakran szenved migrénes fejfájásban, tudja, hogy a probléma az egész életét meg tudja keseríteni.
  Érdemes megismerkedni az alternatív gyógymódokkal, hiszen rendszeres alkalmazásuk által könnyen megszabadulhatunk a hasogató fejfájástól. Felejtsük el a fájdalomcsillapítót, hiszen az alábbi keverék percek alatt enyhíti a fejfáját.
 • Orrpolip és fejfájás?
  Az orrpolip tulajdonképpen az orrnyálkahártya gyulladásos eredetű, un. burjánzása az orrfőüregben és/vagy melléküregekben. Az orrpolipok kialakulásában bizony jelentős szerepet játszik a szervezet kémhatásának savanyú irányba való eltolódása, vagy akár a Reflux is.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST