2013. június 10., hétfő 08:23

Orvosság humorral

Írta:  IMPULSERMAGAZIN
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Nevess, hogy jól érezd magad! Nevess, hogy jól érezd magad!
A humor fertőző, a hangos nevetés pedig ragályos!
Mindenki, aki valaha is nevetett az másokat is megnevettetett már. A nevetés alapvető része mindennapi életünknek. Összehoz minket embereket, és meghittséggel tölt el. Ezt a nyelvet mindannyian beszéljük. A fertőző nevetés egyszerűen lenyűgöző!

Nevetés erős gyógyszer testben és lélekben

A nevetés, nehezen alakul ki, ha nem érezzük jól magunkat, hiába erőteljes stressz oldó „eszköz” a fájdalom vagy épp a konfliktus ellen. A nevetés egy energetikai tevékenység, amely megemeli a pulzusszámot és a vérnyomást, mi is lehetne gyorsabb és megbízhatóbb meg”oldás” a test és a lélek egyensúlyáért. A fájdalom csökkentésére a nevetés ígéretes megoldás. Amikor legközelebb fájdalmat érez, próbáljon nevetni, engedje, hogy az endorfin azonnali megkönnyebbülést idézzen elő, gyógyszerek nélkül. Hiszen a nevetés által kiváltott endorfintermelés, jelentősen képes csökkenteni a fájdalmakat. A fizikai és lelki egészségünk támogatásáért próbálja ki!

Vidámság parancsra?

A nevetés parancsszóra, kényszeres hiábavaló próbálkozást jelent. Nem lehet szándékosan aktiválni az agyi mechanizmust érzelmi kifejezéssé. A humor egész egyszerűen fokozza az életet. Egy jó adag villám vicctől biztosan felcsillan a nap!

Férfiak, kezdeményezők

Úgy tűnik, hogy a férfiak a fő kezdeményezők a humor különböző kultúráiban, gondoljunk csak vissza a gimnáziumi éveinkre, ki lehetett az osztály bohóca – valószínűleg egy férfi! És vajon miért van több férfi, mint női humorista? Bátran állíthatjuk, hogy a nők nagyobb valószínűséggel beszélnek inkább nevetve, és szintén nagyobb valószínűséggel találnak rá a jó humorérzékkel rendelkező férfira. Nyilvánvaló tehát, minél mélyebben nevet egy nő a férfi önmegvalósító humorán, annál inkább felhívja magára a figyelmet.

 Nevess, hogy jól érezd magad!

Találkozott már valaha egy erős vezetővel, aki folyton kuncogott? Ha valaki túl sokat nevet, és feltétel nélkül, lehet, hogy egy jó csapat játékos és valószínűleg soha sem is lesz belőle elnök. Alapvetően ne vegyük magunkat túl komolyan, és ne legyünk túl szigorúak sem. Hiszen az összes olyan klasszikus, feszes arcú embert, aki mindent halálosan komolyan vesz, és soha nem nevet, ösztönösen kerüljük. Kiemelkedő intelligenciával használhatjuk viszont humorunkat konfliktusok kezelésére, nézeteltérések tisztázására, céljaink elérésére is!
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST