2013. június 24., hétfő 16:45

Hogyan lehet még egészségesebb?

Írta:  Imulsermagazin
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
Természetes gyógynövények Természetes gyógynövények
Testünk igazi szakértő, képes regenerálni magát, a természetes gyógyulás nem csoda! Bár a hagyományos orvoslás nem ezt sugallja, mégis számos lehetőség áll rendelkezésünkre a gyógyuláshoz. A természetes módszerek alkalmazásához, elsajátításához nem kell megvárni a megfelelő időt.

Egészségmegőrzésre ugyanúgy szükség van, mint betegség megelőzésre!


Az orvosok többnyire elítélték a természetes gyógymódokba vetett hitünket, meggyőződésünket. A gyógynövényeket, homeopátiát, és a természetes gyógymódokat a szakemberek gyakran kigúnyolták. Tények hatására viszont, lassan de biztosan, ez a szemlélet fordulni látszik. Laboratóriumi kísérletek is alátámasztják, hogy gyógynövényekben lévő természetes kémiai összetevők, segítségünkre lehetnek a betegségek gyógyításában.
Képzeljük csak el a hagyományos egészségügyi létesítményekben az alternatív terápiát, mint elsődleges kezelési gyógymódot, annak pedig a betegekre nézve fizikai vagy pszichológiai előnyeit, mindezt, káros mellékhatások nélkül. A jövőnk a természetes gyógymódok és a hagyományos orvoslás, ösztönző gyakorlatában van. A természetes gyógymód a hagyományos orvosi közösségben lassan és óvatosan kap teret. Kellő nyitottság szükséges a természetes gyógymódok hatékonyságát illetően, és ez vezet majd az orvosi ellátásban is még nagyobb előnyökhöz az egészség és a jólét felé.

Amikor még nem is érdemes gyógyszer után nyúlnunk, sok esetben mégis megtesszük.


A természetes öngyógyító folyamat a szervezetben történik. Modern orvostudomány meglehetősen új keletű, a növények viszont az emberiség számára elsősorban táplálékot, nem utolsó sorban pedig betegségek ellenszerét jelentette. Az így felismert gyógyításra alkalmas szerekből és a rájuk vonatkozó ősi tapasztalatokból alakult ki tulajdonképpen a 21. század tudománya.
Nagyon fontos hogy ismerjük szervezetünket, vegyük észre testünk jelzéseit, hiszen az időben diagnosztizált betegség jó eredménnyel gyógyítható!

„Egészség tudatosan”


Ma már számos lehetőség adott természetes gyógyulásra. Talán észre sem vesszük, hogy hagyományos orvosi kezelések is egyre drágábbak, és sokan nem is engedhetik meg maguknak ezeket a lehetőségeket. Napjainkban bizonyítottan is, a természetes gyógyulás sokkal elfogadottabb és ismertebb. Tanítható, elsajátítható és fontos hogy saját érdekünkben, tiszteletben tartsuk környezetünket, hiszen a tudatosság, változó világunkban, az élet minden területén egyre jelentősebb szerepet kap.


A folyamatosan növekvő, és változó kihívásoknak csak felkészült tudatossággal lehet megfelelni.


A keletkezett hibákat nem lehet csak tünetileg kezelni, a keletkezés okait kell megszüntetni, vagy optimális szintre minimalizálni. A problémák mélyére kell hatolni! Az emberi szervezet is egy bonyolult rendszer, ránk ugyanígy vonatkoznak az általánosságban tett megállapítások. Szervezetünk akkor működik tökéletesen, ha szervünk minden egyes eleme, atomja, sejtje, optimális körülmények között végezheti funkcióját. Nem kell a hagyományos és az alternatív gyógyászatot egymással szembe állítani, számos lehetőség létezik természetes gyógyulásra. Ha teheti, válassza inkább a lassúbb, ám biztosabb megoldásokat egészségének megőrzése érdekében, ilyen például az Impulser terápia.

Kapcsolódó elemek

 • A túl sok és gyors tempójú futás épp oly káros lehet, mint a mozgásszegény életmód
  -
      London, 2015. február 4., szerda (MTI) - A túl sok és gyors tempójú futás épp olyan káros lehet az ember egészségére, mint a mozgásszegény életmód - derült ki a Journal of the American College of Cardiology című szívgyógyászati szaklapban közölt dán tanulmányból.
 • Élünk vagy túlélünk?
  A kérdés nem lehet mindegy, éppen ezért tudatos egyensúlyra kell törekednünk, az élet minden területén. Törődjünk egészségünkkel, ne hárítsuk az orvosra minden esetben a felelősséget! A betegségek, hiányállapotok és a gyengeség ne tartozzon az emberhez.
 • Szunai Linda így lesz fitt a strandszezonra!
  Népszerű szépségkirálynőnek lenni igazi kihívás, jól tudja ezt Szunai Linda, Miss World Hungary 2011 is, aki mindent megtesz azért, hogy még egészségesebb és fittebb legyen a nyári strandszezonra! A következőkben Linda elárulja életmód tippjeit!
 • Borban az egészség
  Egészségünk érdekében, akár minden nap ihatunk egy pohárka vörösbort, hiszen a benne található polifenolok javunkat szolgálják, viszont fontos a mértékletesség. Maximum két deciliter minőségi vörösbor az a mennyiség, ami még pozitív hatással bír.
 • Gyógynövényekkel a -Tavaszi fáradtság- ellen
  -
  A tavaszi fáradtság szervezetünkben zajló bonyolult folyamatok együttes tünete. Tavasszal az emberi szervezet aktívan reagál, beindul az úgynevezett öntisztító mechanizmusa. Az immunrendszer egyensúlya ilyenkor kicsit megbomlik és az alacsony ellenállóképesség jelentősen megnöveli a szervezet vitamin, mikroelem, ásványi anyag és antioxidánsiránti igényét. Szervezetünk helyreállítására semmi sem jöhetnejobban annyira jókor, mint a tavaszi gyógynövények.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST