2013. július 01., hétfő 09:07

Nemzetközi szintű baseball-pálya Óbudán

Írta:  MTI
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(0 szavazat)
A tervek szerint szeptember elején nyitja meg kapuit Óbudán az a létesítmény, amelyben a nemzetközi szabványnak megfelelő baseball-pályák kapnak helyet, s amely akár rangos tornáknak is otthont adhat. Az üzemeltető egyesület elsődleges célja a színvonalas utánpótlás-nevelés.


    Budapesten ez lesz az első olyan pálya, amely méreteit és minőségét tekintve megfelel a sportág nemzetközi előírásainak is.
    "Az elképzelésünk az, hogy az Aranyos és Keled utca által határolt, öthektáros területen több ütemben összesen három pályát létesítünk minden tartozékkal, tehát öltözőkkel, lelátókkal, ütőketrecekkel. A háromból egy edzőpálya lesz, és az első ütemben egy játéktér készül el." - mondta az MTI-nek Morua Roberto, az Óbudai Brick Factory vezetőedzője, hozzátéve, hogy reményeik szerint - bár "kicsiben", de - olyan érzés lesz majd meccsre menni ebben a centrumban, mintha valaki az Egyesült Államokban látogatna ki egy baseball-mérkőzésre.
    Az Óbudai Brick Factory 1990 óta létezik, azóta a csapat több magyar bajnoki címet szerzett és számos kupagyőzelmet aratott. Az elmúlt 23 év alatt amerikai, japán, kínai és kubai edzők is dolgoztak a klubnál.
"Jelenleg mintegy hetven fős a taglétszámunk, ezt szeretnénk feltornázni körülbelül 200-ra. Ezzel a létesítménnyel az az elsődleges célunk, hogy szélesítsük az utánpótlást, s haladjunk a minőségi, profi játék megvalósulása felé. Kimondottan a 6-14 éves korosztálynak szeretnénk kedvet csinálni és megfelelő feltételeket teremteni, fiúknak és lányoknak egyaránt. Ennek érdekében felvesszük a kapcsolatot a környező óbudai iskolákkal." - fogalmazott Morua Roberto, hozzátéve, hogy mivel a baseball is versenyben van azért, hogy 2020-tól része legyen az ötkarikás programnak, még az is elképzelhető, hogy "ha most egy srác elkezd játszani, később olimpikonná válik".
A vezetőedző hangsúlyozta, hogy a pálya létrejötte elsősorban a Fővárosi Önkormányzat és Tarlós István főpolgármester támogatásának köszönhető. A pálya megépítését sokan segítették társadalmi munkával és anyagi ráfordítással is. A centrum megvalósítása mintegy két éve zajlik.
A terv az, hogy a szeptemberi megnyitót az Óbudai Baseball Nap keretében tartják meg, s az eseményen vendégcsapatok részvételével egy utánpótlás-tornát is megrendeznek. Addig is várják a gyermekek jelentkezését a www.obudabaseball.hu oldalon.

 

Kapcsolódó elemek

 • Átlépte a százezret a Mol Bubi-bérlések száma
  -
      Budapest, 2014. október 3., péntek (MTI) - Szerda délután átlépte a százezret a Mol Bubi közbringarendszerben regisztrált bérlések száma. Egyre többen váltanak bérletet is - tájékoztatta a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) pénteken az MTI-t.
 • Elindult a Sziget Eye az Erzsébet téren
  -
  Megkezdte működését, és októberig várja az érdeklődőket a Sziget Eye a fővárosi Erzsébet téren. A 65 méter magas óriáskereket az idén nem szállítják ki a Sziget fesztiválra, de ott is lesz egy kisebb szerkezet.
 • Skyward szélcsatorna - Szabadesés-szimulátor Budapesten
  -
  Budapest, 2014. május 14. Verebes Gábor a skyward szélcsatornában Budapesten 2014. május 14-én. Az ország első, sportolásra alkalmas szabadesés-szimulátorában négy elektromos turbina generálja a repüléshez szükséges, körülbelül 200 km/óra sebességű légáramlatot.
 • Robbie Williams jövő áprilisban Budapesten lép fel
  -
  Nyolc év után ismét koncertet ad Magyarországon a popzene egyik legsikeresebb előadója, Robbie Williams. A brit énekes, a Take That egykori tagja 2014. április 25-én a Papp László Budapest Sportarénában lép fel.
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST