2013. augusztus 05., hétfő 09:01

Bevált tippek vitás helyzetekre?

Írta:  Aranyos Zsolt
 • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
 • Nyomtatás
 • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
Klára és Péter több éve élnek házasságban. Gyermekeik felnőttek, mondhatni kirepülő félben vannak. Azt írják, hogy kezdetben minden olyan szép volt. Az érintés, a mosoly, a beszélgetések, az utazások, a közös álmok, a csók, a szex… egyszóval egymásra találtak. Nemrég azonban azt fedezték fel magukon, hogy már nem annyira kívánják egymást, egyre többet veszekednek. Kérdezik, mivel tehetnék még változatosabbá az életüket és hogyan uralkodjanak magukon, ha a partnerük olyat tesz, ami felidegesíti a másikat? Hogyan találhatnának vissza egymáshoz?

Konkrét megoldások után érdeklődtek.

Előre bocsátom, nem hiszek a sablon megoldásokban, és azokban a könyvekben és cikkekben sem, ahol tippeket kínálnak házaspároknak eseménytelen életük felvirágoztatásához vagy kritikus helyzetek megoldására.

Túl könnyű megoldás lenne, ha úgy működne ez is, mint egy útmutató a boldog házasélethez. Szomorú a párom, lapozzuk fel a könyvet „sz” betűnél. Nem érkezett meg időben, és emiatt elkéstünk a gyerkőc iskolai ünnepségéről? Lássuk mit ír a „k” betűnél. Igen, ez az: Késés. „Ha elkésett a partnere, és Ön dühös, kérem, tegye a következőket…”
Lehet, azt gondolta a cím olvasásakor, hogy olyan tuti bevált tippeket fog olvasni, amelyek egy szempillantás alatt megoldják a kialakult, talán feszült helyzetet, vagy sikerül újra magába bolondítania párját.
Sokak tapasztalatát oszthatnám meg, de azok másoknál működtek eredményesen. Ha mindketten akarnak változtatni, javítani (nem toldozni-foltozni), akkor bevált receptek nélkül is sikerülhet. A megoldás ott van a szívükben, az elméjükben.

Ha a kezdet kezdetén sikerült egymásba bolondulniuk „használati útmutató” nélkül, szinte megőrülni egymásért, akkor emlékeznek arra is, miből táplálkozott ez a vágy. Igaz, hogy az idő múlik, és a ráncok kíméletlenül vésik a kicsiny kis árkokat, hogy könnycseppjeink könnyedén folyhassanak, de ez nem befolyásolhatja az igazi, mélyről fakadó boldogságot.Az a párkapcsolat, amelyik nem kifejezetten szexuális vonzalom által köttetett, és nem csak arról szólt, hogy micsoda nővel vagy milyen szuper pasival hozott össze az ég, rendelkezik rejtett tartalékokkal.
Egy jó párkapcsolati tréningen elsősorban nem másoktól ellesett, beváltnak kikiáltott módszereket és ötleteket lehet megtanulni. Inkább olyan lehetőség, ahol felfedezhetik magukban azt a kreativitást, ami által saját képességeik ismeretének birtokában képesek lesznek minden nap kifejezni szeretetüket párjuk iránt! És rájönnek arra, miként tudnak együtt élni párjuk azon jellemtulajdonságaival, amelyek eddig oly sok problémát okoztak.

Kapcsolódó elemek

 • Megalázás, megszégyenítés a párkapcsolatban
  Ismerkedés, álmodozás, eljegyzés, esküvő, nászút, nászéjszaka, majd hétköznapi pillanatok és hétköznapi csalódások, veszekedés, bántalmazás, megalázás, megszégyenítés, megcsalás, válás… Sok párkapcsolat végződött már így, ha részleteiben nem is egyezett minden. Vajon mi vezethet odáig, hogy a szerelmi fészekben végül puskaporossá válik a levegő?
 • „Segítség! Unom a párom!”
  Miért válhat unalmassá egy jól indult kapcsolat? Szinte alig találunk örömöt a közös dolgokban. Ráadásul idegessé válunk, ha azon kezdünk el dolgozni, hogy jól érezzük-e magunkat egymással.
 • A párkapcsolat végtelen fantáziája
  Miközben ezt a fotót nézem, azon gondolkodom, hogy mitől olyan érdekes? Lehet, hogy titokban mindannyian arra vágyunk, hogy idős korunkra a párunkkal eltévedjünk egy nagy virágos mezőn, kerékpárral vagy anélkül, és ezen az egészen egy jót mosolyogjunk? Vagy inkább valami olyasmit átélni, ami a múlt közösen szerzett élményeiből táplálkozva a jelen eseményeinek is értelmet, varázslatot ad?
  A párkapcsolat lehet fantáziában gazdag, örömteli, élvezetes, határtalanul boldog, de lehet unalmas, lapos, fárasztó, idegesítő is. Az elsőt nehéznek tűnik szinten tartani? Pedig sokkal könnyebb, mint gondolnánk, annak ellenére, hogy a második mindenkinek megy, csípőből, elég hozzá egy megjegyzés a vasárnapi ebéddel kapcsolatban. A titok egyszerű: semmi sem kötelező, mert egyszerűen csak jön magától mindaz, amit egymásért és egymással teszünk! Könnyedén!
 • Mitől férfi egy férfi, és mitől nő egy nő?
  Egyre többször hallani férfi és női szerepekről szóló előadásokat, és talán a legtöbb bevétel is a „szerepekből” származnak. Lehet azért, mert sejtjük, hogy valami nincs rendben körülöttünk. Ráadásul úgy tűnik, a férfiak és a nők sem azok, akiknek valójában lenniük kellene!
 • Fából vaskarika? A változástól való félelem
  Létezik tökéletes párkapcsolat?
  Képzeljük el, milyen lenne a tengerparton, két pálmafa közé felállított, kényelmes hintaágyra lefeküdni úgy, hogy hűs üdítőket, ízletes ételeket, lédús gyümölcsöket és különleges édességeket szolgálnának fel. Este pedig a naplemente látványa után lágy, simogató szellő álomba ringatna. Ugye nem szívesen ébrednék fel és jönnénk vissza egy szmogos nagyvárosba?
A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST