2013. augusztus 22., csütörtök 12:33

Sörözzünk mértékkel és egészségünkre válik

Írta:  Impulser
  • Betűméret Betűméret csökkentése Betűméret csökkentése Betűméret növelése Betűméret növelése
  • Nyomtatás
  • E-mail
Értékelés:
(1 szavazat)
A sör fogyasztásának előnyei A sör fogyasztásának előnyei
A sör az egyik legegészségesebb alkohol tartalmú ital. Gabonafélékből (például: árpából, búzából) készült, sörélesztővel erjesztett, gyakoribb előfordulása szerint alkoholos ital.
Általában kevesebb százalékú italról beszélhetünk, mint a bor vagy rövidital. Ha mértékkel sörözik, akkor segíthet néhány egészségügyi problémán. Azonban a túlzott fogyasztása súlyos egészségügyi problémákat okozhat.

Vitaminok és tápanyagok a sörben

Szilícium
A sör rengeteg tápanyagot és vitamint tartalmaz. Az egyik legfontosabb tápanyag, ami megtalálható benne az a szilícium, ami segít megőrizni a csontok egészségét, ezzel megelőzve a későbbi csontritkulást.
Komló
A sörben található komló számos olyan tápanyagban gazdag, amelyek megakadályozhatják a különböző betegségek kialakulását, beleértve az Alzheimer-kórt, az elhízást és a depressziót is egyaránt.
B-vitamin
A sörben megtalálható még a riboflavin, más néven B2-vitamin koncentrációja is. Erre a vitaminra a mindennapok során nagy szüksége van a szervezetnek, ugyanis az anyagcsere folyamatokban segít enzimként.


A mértékletes sör fogyasztása előnyei:


- A mértékletes sörfogyasztás csökkenti a cukorbetegség kockázatát, viszont a rendszeres és túlzott fogyasztása növeli a kockázatot.
- Megakadályozhatja, a szív-és érrendszeri betegségek kialakulását.
- Csökkentheti a csontritkulás kialakulásának kockázatát, különösen nőknél.
- Számos esetben kiderült, hogy az idősebb korban fogyasztott sör segíthet a cukorbetegség és a magas vérnyomás ellen is.
- A sör oltja a szomjúságot! Gyakran fogyasztják sportolás és testmozgás után az emberek, ugyanis ugyanolyan hatásos lehet kis mennyiségben, mint a víz. Segíthet a test folyadékpótlásában és helyreállításában.

Kellemes sörözést! Egészségére!

A hozzászóláshoz be kell jelentkezned

KÖVESS MINKET!

 
 

Follow Me on Pinterest

TÁMOGASD MUNKÁNKAT

-H I R D E T É S-

EZT IS AJÁNLJUK

KÖVESS MINKET ITT IS

 
 

BELÉPÉS

Hozzászóláshoz be kell jelentkezned, vagy regisztrálj!

Celsus az egészségért

KERESS OLCSÓ SZÁLLÁST